Les claus dels quarts de final del Mundial 2022 que han acabat amb sorpreses

Comparteix la notícia

CRÒNICA DELS QUARTS DE FINAL DEL MUNDIAL 2022

Les claus dels quarts de final del Mundial 2022 que han acabat amb sorpreses

Les claus dels quarts de final del Mundial 2022 que han acabat amb sorpreses FOTO - Europa Press

Comparteix la notícia

CRÒNICA DELS QUARTS DE FINAL DEL MUNDIAL 2022

Ja tenim les semifinals del Mundial, les quals estan carregades amb sorpreses. Hem gaudit d’uns quarts de final amb un guió èpic, trepidant i que sembla escrit per un algú vol que a tothom li agafi un atac de cor, des de gols al darrer minut, fins a penals fallats, passant per seleccions favorites que han caigut de forma sorprenent. El pròxim dimarts tindrem la Croàcia contra Argentina i l’endemà la França contra Marroc, ambdós partits iniciaran a les 20:00, els guanyadors jugaran la final el pròxim diumenge a les 16:00 i els perdedors jugaran el dissabte també a les 16:00.

CROÀCIA – BRASIL 1 (4-2) 1

Croàcia va sortir amb personalitat, va voler tenir el control de la pilota, pressionava a dalt i trepitjava àrea rival amb un Perisic, que aprofitant la seva gran capacitat per acabar jugades se n’anava cap a dintre per finalitzar jugades. Mentrestant, Brasil sortia a les transicions, atacava per les bandes i discutia la possessió al quadre balcànic. En creació vam veure a Danilo posicionat com un migcampista més, Tite va prendre aquesta decisió per dos motius, el primer és per reduir el risc en les transicions rivals pel carril interior i el segon és per alliberar a Vinicius Júnior per així no estar amb inferioritat a l’hora de desequilibrar. A poc a poc, Brasil començava a agafar el domini del partit i generava alguna ocasió de gol, però aquestes no eren clares. Malgrat la pressió alta dels brasilers, a Croàcia no li cremava la pilota i no la volia rifar, per la qual cosa volia sortir amb la pilota jugada tot i el risc que comportava. Brasil circulava amb un pèl de lentitud, senyal que no tenia pressa, davant una Croàcia que defensava notablement i de forma molt junta, sobretot pel carril interior, i això provocava que els sud-americans tinguessin problemes per crear perill. Ja en la segona part, Brasil va sortir amb ganes de marcar al més aviat possible, però es va trobar amb un superlatiu Livakovic, qui aturava tots els xuts de la penta campiona del món i estava sostenint al seu país. Un altre croat que estava disputant un partit descomunal va ser Juranovic, qui per molts era el més dèbil de l’onze croat. El partit s’anava animant cada cop més, Croàcia continuava sent valenta i Brasil començava a accelerar. Croàcia sortia als contraatacs, però tenia dificultats per arribar a l’àrea rival. Brasil ho intentava, no perdia la fe i estava concedint molt poc en defensa, però no tenia claredat a l’hora d’atacar i el partit va haver d’anar a la pròrroga. Ja en ella, Brasil no ho va deixar d’intentar i poc abans del descans va trobar la recompensa, Neymar va marcar a plaer després de superar a Livakovic i fer dues parets consecutives que el van deixar sol davant del porter. Com era d’esperar Croàcia va intentar reaccionar, va agafar la iniciativa, carregava l’àrea amb molts jugadors i es va dedicar a penjar pilotes a l’àrea. En una transició provocada per un mal salt en la pressió de Brasil, la qual estava desorganitzada, Petkovic va marcar a passada endarrere d’Orsic, companys d’equip al Dinamo de Zagreb. En la tanda de penals, va ser un altre jugador del Dinamo de Zagreb qui va ser l’heroi, atès que Livakovic va aturar el primer penal de Brasil a Rodrygo. Croàcia es planta per segon Mundial consecutiu a les semifinals i és la tercera vegada a la seva història que ho fan, casualment sempre que Croàcia ha superat la fase de grups, ha arribat a les semifinals, de moment, suma una plata i un bronze, veurem si enguany aconsegueix l’or.

PAÏSOS BAIXOS 2 (3-4) 2 ARGENTINA

Països Baixos va sortir amb la iniciativa davant d’una Argentina que es va replegar i buscar els contraatacs. Va ser un inici amb poques ocasions, atès que cap dels dos equips volia arriscar massa, això va provocar que fos un partit molt tancat, amb atacs estàtics i amb un ritme pausat. Països Baixos tenia problemes per progressar. Quan semblava molt difícil desencallar el partit, Messi va inventar-se una passada filtrada per Molina que va permetre al de l’Atlètic de Madrid avançar el seu combinat en el marcador. Països Baixos va fer una passa endavant i va començar a guanyar presència a camp rival, això va provocar que el partit s’obrís. En la segona part, Argentina va sortir molt bé, estava còmode, estava més agressiva, creava perill al contraatac i tenia més fe en les pilotes dividides. Mentrestant, Països Baixos tenia dificultats per crear perill i feia molt difícil de pensar que Països Baixos pogués treure alguna cosa bona, i més quan Messi va aprofitar un penal de Dumfries sobre Acuña per ampliar l’avantatge. Posteriorment al gol, Països Baixos va fer entrar a Weghorst, que sumat a un Luuk de Jong que ja portava un quart d’hora al terreny de joc, va permetre a Països Baixos utilitzar un joc més directe, d’aquesta manera Weghorst va marcar el primer gol, el qual va fer créixer al seu combinat. Argentina va recular metres i cada cop defensava més endarrere. Ja en el darrer minut del temps afegit, Koopmeiners va aprofitar una falta al balcó de l’àrea per filtrar-la, provocant la sorpresa de tots els argentins, els quals s’esperaven un xut, per Weghorst, qui va marcar el segon i va enviar el partit a la pròrroga. En aquesta, Argentina va anar de menys a més, va començar un pèl tocada, però va acabar el partit collant, sobretot gràcies a un gran Di María, qui va revolucionar el partit. A la tanda de penals, Emiliano Martínez es va convertir en l’heroi en aturar els dos primers penals dels europeus, les bones aturades del porter de l’Aston Villa sumat als gols dels seus companys fan que el somni de Messi continuï viu.

MARROC – PORTUGAL 1-0

Portugal tenia la iniciativa, pressionava a dalt i ho estava intentant, davant d’ella hi havia un Marroc que sortia al contraatac, que estava jugant amb personalitat, que acabava jugades i que estava defensant molt bé. Portugal no estava tan encallada com Espanya, però també tenia problemes per trepitjar tres quarts, s’estava jugant al que volia el quadre africà. Marroc va créixer a mesura que avançaven els minuts i poc abans del descans es va avançar amb un gol d’En-Nesyri, el qual va aprofitar un error en la sortida de Diogo Costa per marcar de cap. Portugal va sortir del descans amb ganes, però Marroc continuava sent agressiva en la pressió i sortint en atac. Cada cop Portugal insistia més, estava sent més directe i estava sent valenta, el que va provocar que Marroc baixés línies, a més, començava a estar fatigada i exhausta. Portugal va gaudir d’alguna ocasió més o menys clara, però es va començar a frustrar i a encallar. Portugal no va aconseguir materialitzar el seu domini, tampoc ho va aconseguir després de l’expulsió de Cheddira. Marroc continua fent història i esdevé la primera selecció africana en arribar a unes semifinals, a part, segueix amb un gol en contra en el que va de torneig.

ANGLATERRA – FRANÇA 1-2

Inici igualat, amb algun error dels dos equips. França va aconseguir agafar el control de la pilota, tot i que els anglesos li volien discutir. En una transició, Tchouaméni va marcar des de fora de l’àrea amb un xut potent i ajustat, avançant d’aquesta manera al quadre francès. Anglaterra va voler reaccionar, es va començar a aproximar amb perill i a generar ocasions força clares. França sortia al contraatac i es replegava davant la insistència rival. Kane va crear moltes dificultats a Upamecano. Anglaterra va sortir del descans amb ganes i set minuts després, el golejador del partit va cometre penal sobre Saka. Kane no va desaprofitar l’oportunitat i va anotar des dels onze metres. Anglaterra cada cop es trobava més còmode i estava fent mèrits per avançar-se en el marcador. El partit, que estava guanyant intensitat, estava anat de cara als anglesos, qui estaven superant línies, qui estava fent bones transicions, tant ofensives com defensives i qui estava arribant amb més perill. França no estava creant perill en atac, no estava sent fluida i no s’estava veient a Mbappé. Giroud va marcar de cap a centre lateral de Griezmann en un moment on Anglaterra s’estava apropant al gol. El partit encara ens tenia una sorpresa, atès que al 81′ es va xiular un penal a favor dels anglesos, però Kane va enviar la pena màxima per sobre del travesser. França s’ha plantat a les semifinals per intentar guanyar el títol per segona vegada consecutiva, una fita només aconseguida per Brasil i Itàlia. Els francesos han assolit trencar la maledicció del campió, el qual deia que el vencedor de la copa del món quedava eliminat en la fase de grups del següent Mundial, i ara estan a les portes de repetir l’èxit del 2018.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Responsable: Digital Toginama S.L. Finalitat: publicar els vostres comentaris. Legitimació: per al vostre consentiment exprés. Destinataris: no transferirem les vostres dades a tercers, tret de les administracions que estiguin autoritzades legalment. Drets: teniu dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, tal com s’explica en informació addicional. Informació addicional: a la nostra política de privadesa i protecció de dades.