PSOE i Podemos bloquejaran al Senado una partida de 1.600 milions per Catalunya… que fins i tot VOX i PP aproven

La Comissió de Pressupostos aprova una esmena de Junts per crear un fons covid i destinar 1.600 MEUR a Catalunya

Comparteix la notícia
PSOE i Podemos bloquejaran al Senado una partida de 1.600 milions per Catalunya... que fins i tot VOX i PP aproven

Pedro Sánchez

La Comissió de Pressupostos aprova una esmena de Junts per crear un fons covid i destinar 1.600 MEUR a Catalunya

La Comissió de Pressupostos del Congrés dels Diputats ha aprovat amb el vot en contra del PSOE, Podem i PNB i el vot a favor de la resta de formacions una esmena de Junts als pressupostos generals de l’Estat per al 2022 per a la creació d’un fons extraordinari covid per a les Comunitats Autònomes.

El text estableix que aquest fons transferirà a les comunitats autònomes 9.362 milions d’euros per “afrontar la incidència derivada de la pandèmia que encara pèrdua”. L’esmena puntualitza que d’aquests diners, 1.600 milions d’euros “es destinaran a Catalunya”.

L’esmena s’incorpora al text de la ponència dels pressupostos generals de l’Estat que es votarà al ple del Congrés la setmana que ve.

Amb tot, fonts de Junts i de la comissió posen en dubte que l’esmena arribi a bon port. En primer lloc per la temptativa del PSOE d’eliminar-la de l’articulat adduint a algun tipus d’error formal, i en segon lloc perquè els socialistes encara poden suprimir-la de la Llei de pressupostos al Senat, on poden presentar altres esmenes per modificar el text.

Comparteix la notícia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb la col·laboració de:

Edita
Change privacy settings