El PSOE humilia Junqueras i en privat l’inhabilita políticament de per vida

El PSOE de Pedro Sánchez acaba amb Junqueras per sempre

Comparteix la notícia
Oriol Junqueras

Oriol Junqueras

El PSOE de Pedro Sánchez acaba amb Junqueras per sempre

Qui va ser vicepresident de la Generalitat i després convertit en pres polític, Oriol Junqueras, podria sortir de la presó de Lledoners si finalment es tramiten els indults que, a priori, està preparant el Gobierno d’España de Pedro Sánchez. Si el republicà pensava que tornaria a tenir un càrrec important en les institucions catalanes, això no serà d’aquesta manera. S’haurà de conformar en un premi de consolació, com la seva presència a la famosa taula de diàleg. El PSOE no ho permetrà.

Igual que en l’esport hi ha qui es disputa el tercer i el quart lloc i és un partit que no vol jugar ningú, Junqueras no aconseguirà la amnistia tal com ell i la resta de presos polítics volien. El PSOE de Pedro Sánchez només ofereix les espines dels peixos del cove i els presos tindran, com a molt, un indult, amb la promesa que mai més tornaran a participar en governs o en altres càrrecs institucionals. Dit d’una altra manera, els inhabilita políticament de per vida.

Oriol Junqueras seguirá inhabilitado aunque le indulten y ya nunca va a ser presidente de la Generalitat; lo de sentarse en la mesa de negociación viene a ser una especie de premio de consolación”. Aquesta és la reflexió que ha formulat un ministre i que recull el digital Vozpópuli. ‘Accepten’ que un indultat participi immediatament a la taula de diàleg però li posen la limitació que serà un mer espectador, amb veu però sense vot.

A Moncloa tenen la idea que el soroll que s’està produint aquests dies quedarà en un no-res. Totes les enquestes conclouen que aquest gest del PSOE passarà factura a Pedro Sánchez i al Gobierno de coalició, però a Ferraz consideren que els espanyols ben aviat se n’oblidaran i agrairan el nou clima de “convivència” i de “concòrdia”, lluny de la “venjança” i “revenja”. Sembla doncs que la jugada ha sortit rodona per uns i nefasta pels altres.

Comparteix la notícia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb la col·laboració de:

Edita
Change privacy settings