Nova prova pilot a Barcelona per poder obrir la restauració amb el 100 % d’aforament a l’interior

Els comensals de la prova pilot a la restauració s’hauran de fer un test d’antígens

Comparteix la notícia
Nova prova pilot a Barcelona per poder obrir la restauració amb el 100 % d'aforament a l'interior

Pla obert dels germans Torres, xefs del restaurant Cocina Hermanos Torres, durant la seva exhibició gastronòmica feta als Premis Gastronòmics Tarragona. Imatge del 17 d’abril del 2021 (Horitzontal).

Els comensals de la prova pilot a la restauració s’hauran de fer un test d’antígens

El Gremi de Restauració vol fer una prova pilot a una vintena de restaurants de Barcelona. El xef i empresari Albert Raurich, és un dels impulsors de la iniciativa, i ha explicat al Via Lliure de RAC1 que la seva voluntat és omplir al 100% l’interior d’aquests establiments (actualment l’aforament està limitat al 30%) i que no s’hagin de mantenir les distàncies de seguretat.

El sector té previst fer aquesta prova o l’última setmana de maig o la primera de juny. El sector vol demostrar així que no cal mantenir un aforament del 30% als interiors dels restaurants. La prova pilot comptarà amb la supervisió del doctor Bonaventura Clotet, de Can Ruti que, conjuntament amb el Gremi, negocia amb l’Ajuntament i la Generalitat perquè ho financin.

En aquesta prova pilot és previst que hi participin unes 2.000 persones. A tots els comensals se’ls farà un test d’antígens abans d’anar als restaurants i se’ls farà un seguiment sanitari durant els següents 10-15 dies.

En declaracions a RAC1, Raurich ha considerat que “és molt important deixar clar als clients que amb una bona ventilació els interiors dels restaurants són segurs”. De fet, l’objectiu del sector és demostrar que “no cal mantenir un aforament del 30% als interiors dels restaurants”. L’altra finalitat és “aconseguir treure la por de la gent que ha d’entendre que dinar o sopar dins un restaurant és segur”, ha subratllat.

Comparteix la notícia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb la col·laboració de:

Edita
Change privacy settings