
Cop d'efecte dels ports catalans amb un sistema de recollida de residus amb drons
Marina Badalona és el primer a posar en marxa el sistema amb drons en el marc d’una campanya en què està previst que participin una dotzena de ports
Conscients de la importància de la preservació del medi marí, el Clúster Nàutic Català ha engegat l’acció ‘Netegem els ports‘, que té com a objectiu netejar la làmina d’aigua de la totalitat dels ports de Catalunya en un període de quatre anys. Per complir aquest termini, la iniciativa té previst netejar dotze ports cada any (4 de Girona, 4 de Barcelona i 4 de Tarragona) durant els mesos de maig i juny.
El Port de Badalona ha estat el primer a sumar-se a aquesta iniciativa, i realitzarà la prova pilot el pròxim 12 de juny, en un acte públic on es preveu que hi assisteixin algunes personalitats públiques, així com diversos mitjans de comunicació per donar-ne cobertura.
La recollida de residus es durà a terme amb el dron aquàtic fabricat per l’empresa catalana Ona Safe and Clean, finalista en una de les edicions dels Premis Innovació del Sector Nàutic, impulsats pel Clúster Nàutic Català. Es tracta d’una embarcació amb buc de catamarà que funciona amb motor elèctric amb bateries i un comandament a distància amb càmera integrada i que és capaç de filtrar una superfície de 5.000 m2 de làmina d’aigua o un volum de 780 m3 per hora de treball a 2 nusos.
Sobre el Clúster Nàutic Català
El Clúster Nàutic Català és una entitat creada el 1969 com a Associació d’Indústries, Comerç i Serveis Nàutics (ADIN) que treballa per a la promoció de l’activitat nàutica a Catalunya. Està formada per més d’un centenar d’empreses i organitzacions i té com a objectius la divulgació de la nàutica d’iniciació i l’oci actiu al mar a través d’un model de creixement sostenible com a base per a assegurar el futur del sector.