Política

Xuleria d'una metgessa "española y mucho española" negant-se a parlar en català a una nena de dos anys

Les xarxes socials estan plenes d'exemples de catalanofòbia

17 de novembre de 2020 (11:49 CET)

Hospital
Hospital

Tots els joves catalans parlen el doble de llengües, com a mínim, que la majoria de polítics espanyols. Quan s'acaba l'ensenyament obligatori, gràcies al sistema d'immersió lingüística, està estudiat que qualsevol català sàpiga a la perfecció el català i el castellà. I un nivell d'anglès bastant bo.

En canvi, la majoria de polítics espanyols així com els joves espanyols només saben parlar castellà, perquè l'escola no els ensenya les llengües cooficials el seu país, malgrat que diuen que és un país multicultural i multilingüístico.

Pedro Sánchez

És evident, però, que durant els primers anys de la vida d'una persona catalana el castellà no es coneix. Una nena de 2 anys no sap castellà perquè a casa seva escolta el català i perquè no mira pel·lícules en castellà.

Aixi, doncs, una mare li va demanar a una metgessa que s'adrecés al a seva filla en català, perquè entendria millor aquesta llengua. La doctora s'hi va negar de males maneres: "yo no sé catalán, diselo tú". 

La mare també denuncia que en alguns centres hospitalaris  han estat discriminades perquè l'altra progenitora també és una dona. Explica que constantment pregunten pel "pare" encara que no hi hagi "pare". 

 

 

Fes-ho córrer
Més notícies
Destacades