Política

VÍDEO La número 2 de la llista d'Aragonès es deleix per pactar amb els comuns i ensorra l'1O: "Hem de passar el dol"

Laura Vilagrà reconeix al 324 que ERC dóna per enterrat el procés d'independència

2 de desembre de 2020 (12:19 CET)

Laura Vilagra
Laura Vilagra

La campanya electoral no ha començat oficialment però com és habitual en els darrers anys i en la nova manera de fer política, podríem dir que mai ha acabat o que vivim en campanya electoral constant. El proper 14 de febrer se celebraran eleccions al Parlament i es preveuen canvis importants.

Fins ara, les últimes legislatures han acabat amb un pacte 'independentista' entre Junts per Catalunya, ERC i la CUP (o Junts pel Sí i la CUP). La suma d'aquests tres partits ha aconseguit superar la barrera dels 68 diputats i la majoria independentista ha estat assegurada.

Ara, les últimes enquestes pronostiquen que, fins i tot, la suma d'aquestes tres formacions pot arribar als 72 o 73 diputats, però no està gens clar que ERC vulgui repetir el pacte i mira cap als Comuns, per bastir una coalició d'esquerres. 

Laura Vilagra, que anirà de número 2 de Pere Aragonès a aquests comicis, ha explicat en una entrevista al programa Més 324 amb Xavier Grasset, que el seu partit està fent un procés de "dol", una clara declaració d'intencions que ha estat copsada pels usuaris de Twitter que n'han fet la seva pròpia lectura.

Considera el Republicà Viatger que aquestes paraules s'han de traduir com "ho hem de deixar enrere", és a dir, hem de deixar córrer el procés d'independència i centrar-nos en construir la república espanyola perquè és molt injust que els espanyols tinguin rei. 

 

Fes-ho córrer
Destacades