Política

VÍDEO: La lliçó de Lluís Llach amb el català que haurien d'escoltar a Ca l'Ustrell

El cantautor va parlar clar davant Miguel Bosé sobre la seva negativa a cantar en castellà

25 de setembre de 2020 (09:57 CET)

Lluis Llach a TVE
Lluis Llach a TVE

Lluis Llach mai ha cantat en castellà i mai ho farà. I no perquè no conegui la llengua de Cervantes sinó perquè considera que no és la seva. El cantautor de Verges (Baix Empordà) considera que cantar en llengua catalana és una manera de reivindicar-la i més durant el franquisme. 

D'aquesta manera, els últims dies s'ha fet viral una entrevista que Miguel Bosé va fer a l'exdiputat de Junts pel Sí. El vídeo evidentment és antic però és plenament vigent avui i demostra els principis de Lluis Llach, uns principis que no han tingut cantants com Joan Manuel Serrat, que ha explotat el seu talent cantant en castellà per Espanya i per Sudamèrica. Un vídeo que Ricard Ustrell, Victor Amela i companyia haurien de mirar. D'aquesta manera entendrien -o no- perquè cal més català a TV3. [banner-DFP_1]

La diferència és que Serrat és socialista declarat, amb la mateixa empatia cap a Catalunya que el seu amic Joaquin Sabina. Llach és un defensor dels drets i les llibertats del poble de Catalunya, un lluitador igual que Jaume Sisa, Pau Riba, entre d'altres. 

Carlos Carrizosa

El vídeo s'ha fet viral a xarxes socials, especialment a Twitter i Facebook. L'independentisme li ha agraït la feina ben feta i el seu compromís de país, amb cançons com l'Estaca, molt vigents avui dia per culpa de la repressió de l'Estado cap a Catalunya. 

 

 

Fes-ho córrer
Més notícies
Destacades
Top Notícies