Política

VÍDEO: Un comerciant paquistanès dóna una lliçó amb el català

Malgrat arribar de fora, s'ha integrat a Catalunya, ha après la nostra llengua i no canvia al castellà

20 de novembre de 2020 (10:05 CET)

Paquistanès parla català
Paquistanès parla català

El català està en perill. Tal com vam EXPLICAR AQUÍ, només un de cada cinc catalans joves, d'edats compreses entre 15 i 29 anys, utiltizen la llengua de Catalunya com a via de comunicació principal. La resta ho fan en llengües estrangeres, en castellà o en altres. 

Des de Plataforma per la Llengua i altres entitats que treballen per salvar el català de la seva desaparició, han fet campanyes que conviden a tots els catalanoparlants a no canviar de llengua. L'actitud d'aquest paquistanès té molt mèrit: ha après el català, el parla i no canvia de llengua. [banner-DFP_1]

Laura Escanes

El comerciant li explica com arribar a un lloc concret a una altra persona. Aquesta va fent que no amb el cap i diu que no entén. El responsable de la botiga continua donant més detalls, sense canviar a la llengua castellana. 

Finalment, el client compra un paquet de xiclets i li falten deu cèntims. El comerciant li repeteix i li repeteix i ell no els vol pagar. Només els vol pagar quan aquest li diu "diez céntimos". Un missatge que significa que els espanyols o els castellanoparlants ens volen submisos. 

 

 

Fes-ho córrer
Més notícies
Destacades