Política

La Vanguardia Española "honora" el President Torra amb aquest semàfor vermell

Fa les delícies de processistes, autonomistes i espanyolistes

1 de agost de 2020 (18:28 CET)

El President Torra
El President Torra

La Vanguardia és un diari que sempre ha estat al servei del poder. La giragonsa més brutal en aquest sentit és quan de la nit al dia va passar de ser un dels diaris més republicans a ser la referència franquista a Catalunya. Només va caler que les tropes franquistes entressin a Barcelona. En temps més moderns també ha anat canviant de director i d'opinió en funció de l'interès del Conde per ser a prop del poder. Ara toca autonomisme a ultrança i un acostament a Pedro Sánchez i Miquel Iceta.

A la primera pàgina del diari hi ha la secció dels semàfors on es premia o s'assenyala en funció de si el semàfor és verd o vermell respectivament a una persona. Hi ha personatges com Josep Antoni Duran i Lleida que estan (en el seu cas estaven) obsessionats per ser semàfor verd de La Vanguardia i tenen molta por a ser semàfor vermell.

Miquel Iceta

Un semàfor vermell que darrerament més que un càstig és un premi. Primer va ser Joan Canadell, odiat per Madrid i a qui La Vanguardia va voler advertir amb aquest semàfor. Com era d'esperar el President de la Cambra de Comerç de Barcelona s'ho va prendre a broma i va interpretar que si La Vanguardia Española li posava un semàfor vermell és que estava fent les coses bé.

I avui li ha "tocat el rebre" al President Torra per no haver anat a la cita amb Pedro Sánchez i el Preparao. Segons el diari del Conde, "la seva absència desatén els catalans en una cita en la qual Sánchez va donar compte dels fons europeus, vitals per a la recuperació". El digital unionista e-noticies ha obert el cava extremeny per celebrar aquest semàfor com si això fos rellevant o l'independentisme canviés l'opínió del President Torra perquè així ho mana La Vanguardia.

 

 

Fes-ho córrer
Més notícies
Destacades