Política

Valls intenta comprar la comunitat gitana: "Daré dinero de Barcelona al barrio de la Mina"

L'exprimer ministre francès i candidat a l'alcaldia de Barcelona, Manuel Valls, s'ha compromès, si és alcalde, a "ajudar" a rehabilitar el barri de la Mina de Sant Adrià de Besòs, ja que l'Ajuntament de Barcelona forma part del seu consorci, i a obrir una oficina d'atenció a la comunitat gitana. En una atenció als mitjans aquest dissabte al barri de la Verneda i la Pau, ha negat que durant la seva etapa al govern de França s'expulsessin gitanos "pel seu origen" i ha assegurat que els casos que hi va haver van ser de gent hi vivia en situació irregular o il·legal. "Jo puc mirar tothom als ulls i sempre he lluitat contra el populisme, el supremacisme i el racisme contra el poble gitano", ha dit.

18 de maig de 2019 (16:56 CET)

Valls intenta comprar la comunitat gitana: "Daré dinero de Barcelona al barrio de la Mina"
Valls intenta comprar la comunitat gitana: "Daré dinero de Barcelona al barrio de la Mina"
Acompanyat de la número quatre de la seva llista, Eva Parera, i del número 17, Pedro Vargas, ha rebutjat que se li atribueixi l'expulsió de milers de gitanos de França durant la seva etapa com a ministre d'Interior i ha explicat que les deportacions es van aplicar a persones que no tenien permís per ser al país. A més, ha recordat que molts d'aquests migrants vivien en "situacions intolerables de salubritat" i barraquisme, i que "van morir nens als camps del voltant de París". 

Ha afegit que si efectivament les expulsions haguessin estat motivades per l'origen de cada persona "sí que seria racisme". També s'ha referit a com s'ha intentat acabar amb el barraquisme des del consistori barceloní i ha destacat que "no s'ha tractat la senyora Colau de ser racista o supremacista". "S'ha de ser coherent", ha reclamat.

El candidat de Barcelona pel Canvi-Cs ha atribuït a "mentides i coses que circulen per la xarxa" que se'l vinculi a l'expulsió de gitanos i ha esgrimit que els textos del president de la Generalitat, Quim Torra, i de l'expresidenta del Parlament Núria de Gispert "sí que són supremacisme i racisme". Valls ha aprofitat per destacar que duu al programa la creació d'una oficina d'atenció a la comunitat gitana per resoldre els seus problemes específics i garantir que la seva cultura "estigui plenament integrada".

Aquestes declaracions de Valls, a banda d'intentar obtenir vot d'aquest col·lectiu, van en la línia de tenir content l'Alcalde socialista de Sant Adrià del Besos que ja va fer exigències en aquest sentit (VEURE AQUÍ).
Fes-ho córrer
Destacades