Política

URGENT: Repassada espectacular de Laura Borràs al PSOE per l'intent de jugada bruta contra el President Torra amb la taula de diàleg

“Calvo no permetria que se celebrés sense que hi fos el president Sánchez”

16 de setembre de 2020 (20:45 CET)

Laura Borràs
Laura Borràs

La portaveu de JxCAT al Congrés, Laura Borràs, ha respost aquest dimecres les manifestacions de la vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, que en declaracions a Onda Cero ha afirmat que el president de la Generalitat, Quim Torra, no podrà estar a cap taula de diàleg entre els governs català i espanyol si és inhabilitat.

“Calvo no permetria que se celebrés cap reunió que hauria d’estar presidida pel president Sánchez sense que hi fos el president Sánchez”, ha dit Borràs, i per tant “ni jo mateixa ni entenc que cap independentista que està a la taula de diàleg pot permetre que es dugui a terme sense la màxima representació de la part catalana”.

Pedro Sánchez

Borràs ha fet aquestes manifestacions en roda de premsa després de reunir-se –juntament amb el diputat Ferran Bel- amb la vicepresidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo, en el marc de la ronda de contactes del govern espanyol per explorar suports als pressupostos generals de l’Estat.

El dia abans de la vista del recurs del president de la Generalitat, Quim Torra, per part del Tribunal Suprem, la portaveu de JxCAT ha advertit que la inhabilitació de Torra seria una “aberració” sense precedents a l’Europa Occidental, i implicaria que “la justícia passa per sobre la democràcia”.

La portaveu de JxCAT al Congrés també ha rebatut les afirmacions del portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, que aquest dimecres ha afirmat que si no se celebra la taula de negociació és perquè Torra la bloqueja. “És evident que si no s’ha convocat ha estat perquè no ha tingut els estímuls necessaris perquè es convoqués”, ha afirmat.

Fes-ho córrer
Més notícies
Destacades