Política

URGENT: Rebregada judicial de Junts x Catalunya al PDeCat

El jutjat ha d'entrar ara en el fons de la qüestió

5 de octubre de 2020 (18:27 CET)

Carles Puigdemont
Carles Puigdemont

El jutjat de primera instància número 3 de Barcelona ha rebutjat les mesures cautelars que havia demanat el PDeCAT perquè Junts, la formació de Carles Puigdemont, no pogués utilitzar la marca electoral de Junts per Catalunya, segons ha avançat 'Nació Digital' i han confirmat fonts dels dos partits a l'ACN. Ara el tribunal entrarà en el fons de la qüestió, però mentrestant, Puigdemont podrà seguir fent servir la marca que havia registrat inicialment el partit de David Bonvehí. Fonts del PDeCAT han subratllat a l'ACN que el plet segueix viu i que amb aquesta decisió no s'acaba res.

Laura Borràs

En una interlocutòria de nou pàgines, a la qual ha tingut accés l'ACN, la magistrada no entra a valorar gaire profundament el fons de l'assumpte, però sí que diu que no tot allò que va contra la llei ha de ser anul·lat cautelarment. També assegura que algunes de les decisions que el PDeCAT qüestiona van ser preses per Junts quan ja s'havia formalitzat la separació 'de facto' de les dues organitzacions.

En un comunicat després que el jutge denegués les mesures cautelars, el PDeCAT ha assegurat que es manté "ferm en la convicció" que ha actuat "correctament" i remarca que la demanda continua endavant a l'espera de la sentència definitiva. "Amb independència que el PDeCAT pugui exercir una acció judicial o no per aquest tema, el PDeCAT lamenta la situació creada per una actuació que considera irregular i poc ètica que va denunciar en el seu dia i que va quedar acreditada en la vista de mesures cautelars", afegeixen.

Fes-ho córrer
Més notícies
Destacades