Política

URGENT: La JNC marxa del PDeCAT amb una votació aclapadora a favor del trencament

Les joventuts asseguren que no s'han mogut del que defensaven i aposten per consolidar JxCat

17 de octubre de 2020 (19:52 CET)

Membres de la JNC
Membres de la JNC

El Consell Nacional de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) ha aprovat trencar relacions amb el PDeCAT, amb el 88% dels vots a favor d'aquesta decisió. Les joventuts asseguren que no s'han mogut del que defensaven i remarquen que el posicionament "no pot agafar ningú per sorpresa". "El PDeCAT ha decidit que supedita l'objectiu nacional de la independència de Catalunya a tot un seguit de condicions que nosaltres no compartim, de manera que la nostra relació no pot continuar", constaten en un comunicat.

Carles Puigdemont

L'organització apunta que sempre ha apostat per la consolidació de JxCat com a partit "aglutinador del corrent central de l'independentisme".

"Els presos polítics i els exiliats ho són per defensar tot allò que defensem i no podem apostar per un projecte polític que els gira l'esquena; el president Puigdemont i els consellers Rull, Turull i Forn ho són legítimament i nosaltres així ho reconeixem, i hem de formar part de l'instrument polític que ells impulsen. Això és incompatible amb continuar treballant amb el PDeCAT", argumenten.

Fes-ho córrer
Més notícies
Destacades