Política

URGENT La Fiscalia desbocada: Nou atac contra els presos polítics l'endemà de la revocació del tercer grau

El ministeri públic que ja ha demanat la suspensió cautelar a vigilància penitenciària i les audiències

29 de juliol de 2020 (15:10 CET)

Javier Zaragoza
Javier Zaragoza

La fiscalia ha demanat aquest dimecres al Tribunal Suprem que suspengui immediatament l'aplicació de l'article 100.2 del reglament penitenciari a tots els polítics independentistes presos. D'aquesta manera, aprofiten la decisió del mateix Suprem que la setmana passada es va declarar competent per autoritzar o denegar aquest article. Els fiscals Javier Zaragoza i Jaime Moreno recorden que el ministeri públic ha recorregut l'aplicació de l'article en tots els casos, encara que no hagin arribat al Suprem.

A això, s'hi suma la suspensió del tercer grau a cinc dels reclusos.

Pablo Iglesias

La mesura, basada en la mateixa resolució de l'alt tribunal respecte al 100.2 de l'expresidenta de Parlament Carme Forcadell de la setmana passada, és complementària de la suspensió cautelar del tercer grau acordada aquest dimarts per a Oriol Junqueras, Raül Romeva, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart arran del recurs presentat pel ministeri públic.

Segons ha avançat 'El Mundo', en un escrit de tot just dues pàgines s'informa a la Sala Segona del Suprem que el ministeri públic ha impugnat davant dels jutjats de vigilància la concessió dels permisos que per aplicació de l'article 100.2 gaudien tots els condemnats per l'1-O. D'acord amb el criteri establert pel propi Suprem en relació amb Forcadell, aquestes impugnacions han de tenir efecte suspensiu. Per aquest motiu demana al Suprem que ho acordi a mesura que rebi les impugnacions de les audiències que abans d'aquesta interlocutòria s'encarregaven de resoldre-les.

Fes-ho córrer
Més notícies
Destacades