Política

URGENT: Contraatac de la defensa del President Torra al Tribunal Supremo

La defensa del president de la Generalitat, Quim Torra, preveu demanar que s'anul·li la decisió del Tribunal Suprem de rebutjar la recusació d'onze magistrats del mateix tribunal en la tramitació del recurs contra la sentència per desobediència del TSJC. El Suprem sí que ha acceptat l'abstenció del magistrat Miguel Colmenero com a ponent del recurs de cassació contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, va condemnar Torra a un any i mig d'inhabilitació i 30.000 euros de multa per desobediència.

1 de juliol de 2020 (16:24 CET)

URGENT: Contraatac de la defensa del President Torra al Tribunal Supremo
URGENT: Contraatac de la defensa del President Torra al Tribunal Supremo
El magistrat va demanar apartar-se del cas en haver estat membre de la Junta Electoral Central, òrgan al qual Torra hauria desobeït en mantenir pancartes en edificis de la Generalitat durant la campanya electoral municipal.
En la interlocutòria, el Suprem afirma que la recusació és "extemporània" i es fonamenta en "causes que s'invoquen de manera arbitrària, que no guarden relació amb l'objecte del plet o causa, que no és altre que un incident d'abstenció, i la seva concurrència és descartable 'ab initio' si tenim en compte que no comprometen la imparcialitat dels magistrats que s'han de limitar a decidir si estimen justificada una abstenció".

Afegeix que la recusació es planteja contra tota la sala penal en el si d'un incident, per la qual cosa, d'acord amb diferents resolucions del Tribunal Constitucional, "no té substantivitat jurídica i no és creditora d'una decisió sobre el fons". Per això rebutja de ple l'admissió a tràmit de la recusació.

Contra aquesta decisió no es pot presentar cap recurs ordinari, i per això la defensa de Torra preveu presentar un recurs de nul·litat, segons ha pogut saber l'ACN de fonts properes a Torra.
Fes-ho córrer
Destacades