Política

El seu conseller seria Coscu o Rabell: Albiach fa servir l'espantall de la dreta per carregar contra el Conseller Tremosa

La presidenta dels Comuns assenyala que la crisi dins de l'executiu català "pren cotes més altes" cada setmana

5 de setembre de 2020 (16:26 CET)

Jéssica Albiach
Jéssica Albiach

La presidenta de Catalunya en Comú Podem, Jéssica Albiach, ha retret a Esquerra Republicana "el seu silenci" davant "el gir a la dreta" que ha fet el Govern. Albiach personifica aquest gir amb la incorporació de Ramon Tremosa com a nou conseller d'Empresa i Coneixement i reclama als republicans que "reaccionin" davant d'aquest nomenament. La presidenta dels Comuns també creu que la crisi de l'executiu català "pren cotes més altes" cada setmana que passa i recorda que Tremosa va donar suport a les "tesis holandeses" a l'hora de negociar el repartiment dels fons europeus. "Considerem que algú que es consideri progressista i d'esquerres hauria de dir el que pensa d'aquest viratge a la dreta", ha assenyalat.

En aquest sentit, Albiach ha reclamat una resposta o un posicionament dels republicans, més enllà dels retrets que hi ha hagut entre Pere Aragonès i Ramon Tremosa. La presidenta dels Comuns veu en aquestes diferències un nou motiu d'eixamplar "la crisi" que hi ha, al seu criteri, dins del Govern. "Sembla que mai és superable, però cada setmana que passa veiem que s'incrementa", remarca.

Ramon Tremosa


De fet, la diputada assenyala tres aspectes que responen a la remodelació sorpresa que va anunciar Torra la setmana passada. D'una banda considera que el president de la Generalitat l'ha tirat endavant per "purgar alguns elements" de l'espai polític entre Junts per Catalunya i el PDeCAT, d'altra banda per preparar la campanya electoral d'unes eventuals eleccions i, finalment, per "fer un gir a la dreta" de l'actual executiu.

I és en aquest punt, on Albiach recrimina a Esquerra que no "reaccioni" ni prengui la iniciativa en contra de nomenaments com el de Ramon Tremosa. La presidenta dels Comuns lamenta "el silenci" dels republicans davant de la decisió de Torra de col·locar Tremosa al capdavant del Departament d'Empresa i Coneixement.

En aquest sentit, la presidenta dels Comuns ha recordat que el nou conseller va defensar "les tesis holandeses" en el repartiment dels fons europeus en la crisi del coronavirus.

Fes-ho córrer
Més notícies
Destacades