Política

El PSOE parla per boca de Collboni i carrega contra Tortell Poltrona pel seu pregó de la Mercè

El primer tinent d'alcalde critica la intervenció de Poltrona però defensa la "llibertat d'expressió" del pregoner

24 de setembre de 2020 (18:59 CET)

Jaume Collboni
Jaume Collboni

El primer tinent d'alcalde, Jaume Collboni, ha assegurat aquest dijous que "titllar d'inadaptats una bona part de la societat catalana perquè parla castellà és tan absurd com creure que Catalunya és monolingüe i uniforme". Collboni ho ha dit en una piulada l'endemà que Tortell Poltrona afirmés durant el pregó de la Mercè: "Qui rebutja la llengua i la cultura d'un lloc podem dir que són, com a mínim, uns inadaptats".

Tortell Poltrona

Així, el regidor socialista s'ha mostrat crític amb la intervenció del pallasso, afirmant que les llengües són "patrimoni de tothom" i que la diversitat és "un valor essencial de les societats avançades". Amb tot, també ha afegit en una segona piulada que "el respecte institucional va per davant de qualsevol altra consideració".

"Sempre hem defensat la llibertat d'expressió del pregoner de la Mercè", ha conclòs.

El comentari de Poltrona en el seu discurs tampoc no va agradar a Cs ni a Barcelona pel Canvi, motiu pel qual els regidors Luz Guilarte i Manuel Valls van abandonar la sala abans d'hora. Per contra, aquest dijous l'alcaldessa Ada Colau ha posat en valor al pregoner destacant que malgrat que era un pregó difícil pel context de pandèmia i celebració va ser "magnífic".

Fes-ho córrer
Més notícies
Destacades