Política

Problemes judicials per a M.Rajoy en un país democràtic

També tenen els mateixos problemes Cristobal Montoro i Jorge Fernández Díaz

15 de setembre de 2020 (12:41 CET)

M. Rajoy
M. Rajoy

La justícia andorrana ha admès a tràmit la querella presentada per l'Institut de Drets Humands d'Andorra en contra de l'expresident del Gobierno d'Espanya, Mariano Rajoy, més conegut com a M. Rajoy. També contra l'exministre d'Hacienda Cristóbal Montoro i contra l'aleshores Ministro del Interior, Jorge Fernández Díaz, així com l'exsecretari d'estat inferior, Francisco Martínez.

Tot plegat respon a les presumptes pressions als responsables de la Banca Privada d'Andorra (BPA) amb l'únic objectiu d'aconseguir els comptes bancaris andorrans d'Artur MasOriol Junqueras i la família Pujol sota l'amenaça de fer trontollar el banc. 

Segons Diari d'Andorra, les coaccions s'emmarquen en la visita oficial que van fer el mateix M. Rajoy i Montoro al gener de 2015 a Andorra, moment en el qual es van reunir amb el cap del govern del Principat, Toni Martí, així com els ministres Jordi CincaGilbert Saboya i Jordi Alcobé.

Pedro Sánchez

Ara, amb l'admissió de la querella, els varons populars es veuran les cares amb la justícia andorrana. Un altre exemple que demostra que només la justícia europea investiga trames fosques de les institucions de l'estat. 

Fes-ho córrer
Més notícies
Destacades