Política

Una prestigiosa web noruega ensorra l'Estado español

Cada vegada són més els mitjans internacionals que qüestionen la democràcia espanyola

18 de febrer de 2021 (09:10 CET)

Pedro Sánchez
Pedro Sánchez

El portal noruec Ny Tid ha repassat de valent l'Estado español i les seves institucions. Considera el mitjà d'aquest país escandinau que Espanya ignorna les crítiques internacionals i posa exemples de fets succeïts al llarg de la història recent, en què Espanya ha demostrat la seva manera de fer. 

Recorda el document desclassificat en què queda clar qui era l'home X.  L'expresident del Gobierno d'Espanya, Felipe González, va aprovar la creació "d'un grup de mercenaris" per combatre ETA, els GAL. [banner-DFP_1]

També parla dels presos polítics catalans i de les polítiques penitenciàries que s'han aplicat amb els presos d'ETA, descant que el Tribunal Europeu de Drets Humans, va donar la raó a Ornaldo Otegi, en considerar que no havia disposat d'un judici just.

Finalment recorda el cas dels nois d'Altsasu, que han estat condemnats a penes desorbitants de presó després d'una baralla amb agents de la Guardia Civil. "Vídeos i testimonis mostren com tot es va tractar d'uns disturbis protagonitzats per gent beguda i només hi va haver ferides lleus". L'objectiu, segons aquest portal, és demostrar que l'Estado té el poder a Catalunya i al País Basc. 

 

Fes-ho córrer
Destacades