Política

La piulada de Pilar Rahola i la fugida del Campechano que s'ha fet viral

La periodista i escriptora recupera una cita de Valle Inclán que es pot aplicar a l'actualitat

4 de agost de 2020 (17:00 CET)

Pilar Rahola
Pilar Rahola

Feia setmanes que s'esperava. Juan Carlos de Borbón y Borbón, anterior rei dels espanyols i de professió comissionista, anunciava que marxava del Palacio de la Zarzuela. Encara no ha quedat clar a quin país anirà ja que les informacions són contradictòries, possiblement filtrades pel mateix entorn del Campechano amb l'objectiu de destipar.

Uns parlen de Portugal (VEURE AQUÍ), altres de República Dominicana, on un amic íntim de l'exrei espanyol hi té moltes propietats, i la opció més exòtica la feia córrer ahir un tertulià del Chiringuito, el programa d'esports presentat per Josep Pedrerol. Es tractaria dels Emirats Àrabs un de tants països de la zona amb els què el Campechano hi té grans i oneroses relacions.

Juan Carlos I, Campechano

La notícia va córrer ràpidament i gairebé tothom ha opinat. La dreta espanyola... i part de l'esquerra ho ha fet de forma mesella amb el Campechano però sobretot amb el Preparao a qui... atenció... han elogiat.

S'esperava també què diria Pilar Rahola. I no ha decebut. Rahola parla clar amb un "Quins coions" i ha recordat Ramón María del Valle Inclán, un escriptor espanyol que ja fa més de 100 anys ja tenia ben clissat el caràcter espanyol. La picaresca, els tripijocs, la ganduleria. Pocs anys abans de morir Valle Inclán va veure com el 1931 marxava l'avi del Campechano, Alfonso XIII. Aleshores va dir que "el rey no se va por Borbón, se va por ladrón". Vaja, com ara.

Fes-ho córrer
Més notícies
Destacades