Política

Nova polèmica de TV3 contra el català

El Telenotícies Vespre de TV3 entrevista una treballadora del Parlament que parla en castellà malgrat treballar-hi des de fa 10 anys

9 de setembre de 2020 (14:31 CET)

Xavi Coral a TV3
Xavi Coral a TV3

La Televisió de Catalunya continua tenint problemes amb la llengua catalana. No surt d'una crítica que ja està entrant en la següent. Qui sap si les amenaces constants de Ciudadanos al director Vicent Sanchis durant les comissions de control a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals celebrades al Parlament de Catalunya han tingut efecte. 

És habitual veure el diputat Nacho Martin Blanco o la diputada Sonia Sierra acorralant el director de TV3 i qüestionant el paper de la cadena amb la llengua i amb altres programes de sàtira política com 'Polònia' o 'Està Passant'. 

Si aquest estiu parlàvem de l'escàndol que va suposar l'emissió d'una sèrie, la qual era adquirida de Televisión Española i es parlava majoritàriament en castellà, ara el Telenotícies Vespre, de la mà de Xavi Coral (que ha substituït Carles Prats), ha entrevistat una cambrera que treballa al bar del Parlament. Fa 10 anys que hi treballa, però no parla en la nostra llengua i en la llengua vehicular del poble de Catalunya. 

L'enrenou s'ha fet palès a les xarxes socials. Catalans han qüestionat la política de contractació d'aquesta concessió i han demanat que sigui obligatori conèixer el català, ja que és la llengua del poble de Catalunya. 

 

 

Fes-ho córrer
Més notícies
Destacades