Política

La nova campanya del Front Nacional de Catalunya a favor del català que no agradarà al llirisme

El Front Nacional de Catalunya és l'únic partit que garanteix la continuïtat del català

2 de setembre de 2020 (11:10 CET)

Escola de Catalunya
Escola de Catalunya

La immersió lingüística després del franquisme va portar el català a les classes de les escoles i a TV3. Fa quaranta anys que ens intenten vendre fum explicant que ha estat un model d'èxit quan continua tenint moltes mancances provocades, algunes per nosaltres mateixos i, altres, per factors externs.

El Preparao amb Pedro Sánchez

Al pati dels col·legis la llengua habitual no és el català. Els alumnes parlen en castellà entre ells i cada vegada està agafant més protagonisme l'àrab, arran de la immigració constant que arriba, sovint de manera irregular. 

Tots aquests factors: la cooficialitat amb el castellà que implica que la nostra llengua tingui un protagonisme compartit, el bilingüisme i la irrupció de llengües portades per la immigració han portat el català a ser una llengua totalment residual a Catalunya, amb pèrdua constant de parlants. 

 

 

És per això que el Front Nacional de Catalunya és l'únic partit que defensa de manera aferrissada la nostra llengua. Altres partits que es fan dir independentistes reconeixen que en una futura República Catalana el castellà hi tindria cabuda. Des de FNC s'aposta per una llengua única, arreu dels Paísos Catalans, que cal defensar perquè no desaparegui. 

Fes-ho córrer
Més notícies
Destacades