Política

Nou problema per l'Estado español: Estats Units amenaça amb fer això

El secretari del Tresor dels Estats Units, Steven Mnuchin, ha amenaçat per carta els ministres d'Hisenda d'Espanya, el Regne Unit, França i Itàlia amb prendre “mesures proporcionalment adequades” si comencen a cobrar l'anomenada taxa Google, segons ha confirmat l'executiu estatal. En el cas de l'estat espanyol, l'impost està cobrint el tràmit parlamentari al Congrés, i segons han revelat fonts del Ministeri, la carta del govern nord-americà no farà variar la intenció d'aprovar-la.

18 de juny de 2020 (11:23 CET)

Nou problema per l'Estado español: Estats Units amenaça amb fer això
Nou problema per l'Estado español: Estats Units amenaça amb fer això
Es calcula que la taxa reportarà a les arques públiques prop de mil milions d'euros anuals. Els EUA ja havien pressionat els països que pretenen aprovar impostos similars en les darreres setmanes amenaçant-los amb obrir-los expedients si ho feien.


Mentrestant al Gobieno d'España segueix ocupat gestionar la crisi sanitària del Coronavirus. Amb el pagament de la Renda Mínima Vital necessita recaptar més fons i ha pensat que amb la taxa google els podrà obtenir. Tot i això, no sempre uns impostos més alts vol dir més recaptació i menys davant d'aquesta amenaça dels Estats Units, que pot perjudicar moltes empreses i la nostra economia. 
Fes-ho córrer
Destacades