Política

No trigarà a obeir els feixistes com va fer el de Tarragona: VOX denuncia l'Alcalde de Lleida

Considera l'exhibició d'aquests símbols "partidista" i que "constitueix un menyspreu de les regles del joc democràtic"

13 de gener de 2021 (17:20 CET)

Santiago Abascal a Barcelona
Santiago Abascal a Barcelona

Vox Lleida ha presentat una denúncia davant Junta Electoral Provincial contra l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, i "qualsevol persona que resulti responsable de l'exhibició a les façanes del consistori de llaços grocs i una pancarta amb l'expressió 'Llibertat persones preses polítiques i exiliades'".

El partit d'ultradreta remarca en la denúncia que "Catalunya està immersa en un període electoral". Per això, considera l'actitud de l'alcalde de Lleida "poc democràtica" i que "constitueix un menyspreu de les regles del joc democràtic".[banner-DFP_1]

VOX Gerona

Vox afegeix que, amb l'exhibició d'aquesta simbologia, la Paeria "adopta una posició clarament partidista utilitzant una institució pública" i, així, acusa Pueyo d'"estar exercint un ús arbitrari de poder”.

Vox Lleida assenyala que la sentència del Tribunal Suprem, del 28 d'abril del 2016, "ha establert que la presència de banderes estelades i altres al·lusions, exhibides en edificis oficials i espais públics és partidista i contrària al principi de neutralitat de les institucions". Per això, Vox sol·licita a la Junta Electoral de Lleida que "procedeixi a retirar de manera immediata els símbols denunciats, i es requereixi a l'alcalde perquè cessi en l'exhibició d'aquests continguts de caràcter partidista".

Fes-ho córrer
Més notícies
Destacades
Top Notícies