Política

Ningú fa cas a Ciudadanos i imploren a Torra: "Que desaconseje ir a la Diada"

Carrizosa avisa que estarà "molt pendent" del que facin els independentistes i el president denuncia "aquesta amenaça"

9 de setembre de 2020 (13:49 CET)

Carlos Carrizosa
Carlos Carrizosa

Les mobilitzacions que diverses organitzacions independentistes han convocat per a la propera Diada Nacional han estat punt de polèmica a la sessió de control al Govern del ple del Parlament de Catalunya. El president del grup de Cs, Carlos Carrizosa, ha exigit a l'executiu que "desconselli" la participació a actes com les concentracions convocades per l'ANC. "Tenen obligació d'actuar i evitar que 50.000 persones posin en risc la vida i la salut dels catalans. Desaconsellin que assisteixin a la manifestació", ha dit Carrizosa en considerar que les concentracions contravindran les mesures de prevenció de la covid-19.

I és que el líder de Cs està tan convençut que els actes reivindicatius constituiran un perill per la situació epidemiològica de Catalunya que ja ha avisat el Govern que el partti "estarà pendent del que pugui passar", una advertència que el president de la Generalitat, Quim Torra, ha considerat "una amenaça més" del líder de la formació.

José Montilla


Per a Torra, el dret a manifestació "es respectarà sempre" a Catalunya i és "fonamental" protegir-lo. "El que sí s'ha de fer és garantir totes les mesures de prevenció", ha afegit el president donant per fet que les mobilitzacions d ela Diada les compliran. En aquest sentit, ha assegurat que "coneixent el tarannà de la societat catalana", divendres hi haurà "una Diada tranquil·la i serena", i s'ha mostrat convençut que "el compromís cívic i solidari dels catalans estarà per sobre de tot".

Torra també ha recordat que el Govern ha anul·lat tots els actes previstos, a excepció de l'ofrena a Rafael Casanova, i que els membres de l'executiu han decidit no assistir a les mobilitzacions independentistes "perquè és més prudent".

Amb tot, Carrizosa ja ha tret les seves pròpies conclusions i creu que el Govern no desaconsella la participació perquè creu que la probable inhabilitació del president provocarà "una tardor calenta" amb més manifestacions i per això el Govern no vol desincentivar cap mobilització. "Per a això, a vostès els és igual la pandèmia", ha conclòs.

Fes-ho córrer
Més notícies
Destacades