Política

Ni el Majordom Millo s'arrossegava tant: El Gobierno treu pit dels seus incompliments amb ERC

Tot i això, Gabriel Rufián i companyia continuen confiant en Pedro Sánchez i els seus amics

30 de desembre de 2020 (10:48 CET)

Pedro Sánchez i Felipe VI
Pedro Sánchez i Felipe VI

ERC té confiança cega amb el Gobierno d'España. D'aquí que se'l bategés com el 'Gobierno del Diálogo' o el 'Gobierno más progresista de la historia'. L'abstenció durant la sessió d'investidura va permetre la presidència de Pedro Sánchez i la vicepresidència de Pablo Iglesias i el 'sí' als pressupostos generals de l'estat per a l'any 2021 va assegurar la continuïtat d'una legislatura en la qual continuaran els incompliments. 

No es tracta de ser mal pensat. És que el mateix Gobierno d'España, a través d'un estudi publicat per Moncloa, explica quin és el percentatge d'acords complerts i no complerts amb els diferents partits polítics. I en el cas d'ERC, el 100% d'acords s'han incomplert. [banner-DFP_1]

Rubén Viñuales

En canvi, amb Compromís, amb el PNV, amb Nueva Canaria, etc. sí que s'han complert pactes. No tots, però alguns sí. Evidentment, com ha passat sempre, Catalunya i els catalans no són prioritaris i poc importa si no gaudeixen de les inversions pactades. 

Per tant, qui assegurava que el pacte d'ERC amb el PSOE i amb Podemos era un acte de responsabilitat per evitar unes noves eleccions i provocar un bloqueig institucional ja té la resposta. Estem igual que estàvem i res ha canviat. De les espines del peix al cove hem passat al brou que s'ha fet amb aquestes espines. Ni el majordom Enric Millo, quan era virrei del Partido Popular a Catalunya permetia aquests greuges cap als catalans. 

 

 

Estudi de compliments i incompliments del Gobierno
Estudi de compliments i incompliments del Gobierno

 

Fes-ho córrer
Més notícies
Destacades
Top Notícies