Política

Marta Rovira torna a parlar de la taula de diàleg sense adonar-se que el PSOE l'ha trencat en mil bocins

La secretària general dels republicans creu que la taula de diàleg s'ha d'activar al marge de les eleccions

23 de octubre de 2020 (11:08 CET)

Marta Rovira
Marta Rovira

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, s'ha descartat com a número dos a la llista electoral dels republicans. En una entrevista que publica el 'Nació Digital' aquest dijous a la nit, Rovira argumenta que "el país necessita gent sobre el terreny que es posi al costat dels que estan patint i han d’abaixar persianes". "Jo no puc ser sobre terreny. En canvi, ERC té gent fantàstica amb aquesta vocació de servei públic". L'exdiputada també defensa que la taula de diàleg entre el Govern i la Moncloa s'ha de poder activar al marge de les eleccions a Catalunya, previstes pel 14 de febrer. Rovira també aposta per estudiar la proposta de pressupostos de l'Estat en funció de la situació social, econòmica i de la pandèmia.

Miquel Iceta
[banner-DFP_1]

Sobre els pressupostos estatals, Rovira reflexiona que, si hi ha un "marc d’entesa", si Catalunya rep la part de suport i d’ajut d’aquests pressupostos generals que cal veure com un "instrument" per ajudar la gent a sortir de la crisi, hi haurà "millors condicions" d’acudir a una mesa per resoldre el conflicte.

"Si aquests pressupostos són utilitzats una vegada més en contra de Catalunya i les seves pròpies necessitats, si Catalunya no hi pot ser en funció de les seves necessitats, anirem a la mesa de negociació havent aguditzat i agreujat el conflicte", afegeix a l'entrevista.

Finalment, sobre les eleccions a Catalunya, Rovira subratlla que si l'independentisme supera el 50% de vots l'Estat començarà a veure que "potencialment hi ha un problema". "Però d’aquí a passar a tenir reconeixement o, fins i tot, certa comprensió o complicitat hi ha molta feina a fer", ha reconegut.

Fes-ho córrer
Més notícies
Destacades
Top Notícies