Política

El mail dels eurodiputats independentistes a la resta de la cambra per denunciar la reeducació imposada per l'Estado español

Carles Puigdemont, Toni Comin i companyia expliquen les vergonyes de l'Estado a la resta de la Cambra

30 de juliol de 2020 (17:14 CET)

Cop d'efecte del President Puigdemont davant d'Angela Merkel
Cop d'efecte del President Puigdemont davant d'Angela Merkel

El Tribunal Supremo ha decidit suspendre el tercer grau als presos polítics. El permís de treballar fora del centre penitenciari i només anar-hi a dormir i gaudir d'un cap de setmana al mes a casa ha quedat esvaït. La venjança de l'Estado ha fet que la Fiscalia, seguint ordres de la Fiscalia General del Estado liderada per l'exministra de justícia Dolores Delgado, presentés recurs contra la decisió de la junta de tractament de la Generalitat de Catalunya. El Supremo ha decidit admetre'l a tràmit i acordar la suspensió d'aquesta mesura. 

Oriol Junqueras i Raül Romeva són diputats al Parlament Europeu. La Fiscalia considera que els presos "encara no han aconseguit una rehabilitació apropiada del delicte de sedició" i els convida a fer un “programa de reeducació política en Constitució Espanyola”. La reacció dels eurodiputats no ha trigat en arribar. Els eurodiputats independentistes han enviat un mail a la resta de parlamentaris europeus explicant-los la situació. Adverteixen que aquests arguments representen "els pitjors episodis del segle XXi consideren que deixa clar que el sistema judicial espanyol té “una agenda de discriminació i control ideològic”.

Javier Zaragoza

Signen la carta els eurodiputats de JxCat, Carles Puigdemont, Toni Comin i Clara Ponsatí, i els d'ERC, Diana Riba i Jordi Solé. La conseqüència va ser la tornada a la presó de Carme ForcadellJordi Cuixart, Jordi SànchezOriol Junqueras i els consellers Jordi TurullJosep RullQuim Forn i Raül Romeva.

Fes-ho córrer
Més notícies
Destacades