Política

La piulada d'un tuitaire recomanant fer això als comuns catalans després de la patacada a Euskadi i Galícia

Els resultats de les eleccions basques i gallegues deixen molts missatges. Se'n poden treure moltes conclusions. Per una banda, l'hegemonia incontestable del PNB al País Basc, seguit de l'auge de EH Bildu, que l'està atrapant. I el fracàs de Podemos, que només va aconseguir sis diputats al Parlament de Vitòria.

13 de juliol de 2020 (08:57 CET)

Jéssica Albiach
Jéssica Albiach
Els partits bascos van obtenir un 80% dels escons, tal com us vam EXPLICAR AQUI. A Santiago de Compostela el resultat encara va ser pitjor. Podemos va aconseguir zero diputats i no tindrà representació parlamentària. Els independentistes del BNG, amb un perfil esquerranós, es van emportar els vots de la formació morada. 

Una caiguda a aquestes dues Comunitats Autònomes, sumada a una més que probable caiguda a unes eleccions generals al Congreso de los Diputados, fa pensar a molts usuaris de les xarxes socials que a Catalunya també hi hauria d'haver una caiguda, poc probable atès el caràcter bonista i llirista. Tot i això el desig hi és i ha començat a ser expressat a xarxes socials. Consideren que cal fer fora de la vida municipal i parlamentària figures com Ada Colau, Jessica Albiach, Joan Mena i companyia. "Alguns territoris ja s'han adonat de l'enganyifa que són", explota. 
Fes-ho córrer
Destacades
Top Notícies