Política

La jugada bruta de Sociedad Civil Catalana contra la Diputació de Tarragona acaba amb èxit per l'unionisme

La sala del Contenciós Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha refermat que la Diputació de Tarragona no es pot adscriure a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). En concret, el TSJC dona la raó al jutjat de primera instància que va anul·lar l'acord de ple de l'octubre del 2015 de l'administració tarragonina pel qual s'aprovava l'adhesió a l'entitat independentista.

10 de juny de 2020 (21:21 CET)

Sociedad Civil Catalana
Sociedad Civil Catalana
Aquest acord de ple va ser portat a la justícia per l'entitat Societat Civil Catalana, que li va donar la raó. La Diputació va recórrer la sentència al TSJC que ara reitera la decisió.
El TSJC apel·la a les diverses sentències que ja hi ha hagut a l'entorn d'aquesta qüestió en diferents municipis de Catalunya, i reitera els arguments d'aquests escrits segons els quals l'objecte de l'AMI sobrepassa els que estan permesos a una administració pública.

Per tot plegat, el tribunal desestima el recurs de la Diputació i imposa a les parts apel·lants el pagament de les costos, amb un topall de 4.000 euros. La sentència no és ferma i s'hi pot presentar recurs.

Societat Civil Catalana ha celebrat la sentència a través de Twitter, on ha destacat que el TSJC ha tombat “l'adscripció i les quotes dels municipis” a l'AMI, i que “si insisteixen en aquesta despesa, hi podria haver malversació”.
Fes-ho córrer
Destacades