Política

La "jugada mestra" del Campechano perquè no l'acusin de delicte fiscal

El Rey Juan Carlos i els seus advocats valoren estratègies per no sortir-ne escaldats

30 de juliol de 2020 (16:09 CET)

La portada de El Jueves que no agradarà al Campechano
La portada de El Jueves que no agradarà al Campechano

El Confidencial s'està convertint en un dels mitjans que aporten més informació sobre les novetats informatives del rei emèrit. La Fiscalia del Tribunal Supremo està treballant de valent -o ho fa veure- per sostenir una acusació contra el Borbó emèrit. Europa vol veure com una investigació començada per la justícia suïssa també es continua a Espanya i més si Juan Carlos en va ser el cap d'estat. Des d'aquest diari us hem explicat les estratègies que té aquest i el seu entorn, com els 2 milions d'euros que hauria rebut en donacions, procedents dels seus amics perquè pogués viure en un futur. 

Ara, explica aquest digital que el Campechano hauria fet una jugada mestra per tal d'evitar que se l'investigui per frau fiscal. Els assessors de l'emèrit estarien estudiant els límits de de l'article 305 del Código Penal, que preveu la regularització fiscal voluntària per tal d'evitar l'obertura d'un procediment penal en un moment anterior en què li sigui notificada l'obertura de la investigació. 

El Campechano

Apunta l'article que "Es considerarà regularitzada la situació tributària quan s'hagi procedit per l'obligat tributari al complet reconeixement i pagament del deute tributari abans que l'Administració Tributària li hagi notificat l'inici d'actuacions de comprovació o investigació tendents a la determinació dels deutes tributaris objecte de la regularització o, en el cas que tals actuacions no s'haguessin produït, abans que el ministeri fiscal, l'advocat de l'Estat o el representant processal de l'Administració autonòmica, foral o local de què es tracti interposi querella o denúncia dirigida contra aquell, o abans que el ministeri fiscal o el jutge d'instrucció realitzin actuacions que els permetin tenir coneixement formal de la iniciació de diligències".

Fes-ho córrer
Més notícies
Destacades