Política

Joan Tardà encapçala una campanya per un Govern autonomista amb ERC, comuns i la CUP

L'exdiputat d'ERC vol un Govern sense Junts per Catalunya

17 de febrer de 2021 (09:19 CET)

Joan Tardà
Joan Tardà

El PSC ha 'guanyat' les eleccions amb 33 diputats, els mateixos que ERC. Diem que els socialistes són els vencedors perquè han tingut més vots que els republicans. Junts per Catalunya de Laura Borràs i del President Carles Puigdemont, n'han obtingut un menys, 32, per culpa del PDECAT que s'ha 'endut' una massa important de votants. 

Amb aquests resultats tan ajustats s'obre el ventall per formar Govern. ERC ha insistit durant la campanya que no pactarà Govern amb el PSC però això no vol dir que no accepti els vots socialistes que facin Pere Aragonès president. I aquesta possibilitat prem força.[banner-DFP_1]

L'exportaveu d'ERC al Congreso de los Diputados, Joan Tardà, aposta per un Govern autonomista d'ERC amb els Comuns i la CUP. De fet, Jessica Albiach ha dit durant tota la campanya que volia associar-se amb Aragonès. Xavier Domènech i Gala Pin serien uns dels altres personatges que avalarien aquest pacte. 

La suma d'aquestes formacions arriba fins als 50 diputats, 18 menys que la majoria necessària dels 68. És evident, per tant, que Aragonès necessitaria alguna abstenció per ser president en segona volta. És poc probable que Borràs faciliti un Govern on hi hagi Albiach de vicepresidenta. Salvador Illa sí que ho farà. 

Fes-ho córrer
Més notícies
Destacades
Top Notícies