Política

Jessica Albiach ofereix a ERC, PSC i CUP aquesta proposta de cara les properes eleccions

La coordinadora general de Catalunya en Comú, Jéssica Albiach, creu que la unitat de les esquerres catalanistes "és l'única palanca de canvi disponible" que permetrà a la política catalana avançar i "sortir de l'atzucac". Així ho ha assegurat en una intervenció davant el Consell Nacional de la formació que s'ha celebrat aquest dissabte de forma telemàtica.

11 de juliol de 2020 (15:15 CET)

Jessica Albiach ofereix a ERC, PSC i CUP aquesta proposta de cara les properes eleccions
Jessica Albiach ofereix a ERC, PSC i CUP aquesta proposta de cara les properes eleccions
La líder dels comuns ha fet una crida als partits progressistes a buscar un "programa compartit" de cara a les properes eleccions al Parlament que sigui "el pal de paller d'un nou govern", que treballi "amb lleialtat entre socis". Un dels punt d'aquest full de ruta hauria de ser un nou acord sobre la relació entre Catalunya i Espanya que "ha de ser votat pels catalans", ha indicat.
La líder dels comuns ha assegurat que el Govern que presideix Quim Torra està "fracturat" i "no ofereix cap horitzó de país", més enllà de tornar a la via unilateral per a fer efectiva la independència, "governant només per una meitat del país". Davant d'aquesta realitat, Albiach ha dit que els partits progressistes catalans s'haurien de posar d'acord i buscar punts en comú com la desmercantiltizació de les residències d'avis catalanes o el blindatge dels serveis públics.

"També tenim altres consensos que necessitem tirar endavant com la llibertat dels presos i les preses polítiques, un nou acord per la relació entre Catalunya i Espanya que de ser votat pels catalans, reforçar l'autogovern i blindar el català", ha afegit. A més, també ha apuntat que un nou executiu hauria de treballar per la justícia climàtica, fer polítiques en contra la desigualtat, mirar de promoure un model productiu i una nova economia compatibles amb la vida i el planeta. La líder dels comuns ha demanat a les formacions d'esquerra que "s'atreveixin" a posar-se d'acord i aconseguir "l'única fórmula que permetrà que passi alguna cosa diferent" a Catalunya.
Fes-ho córrer
Destacades
Top Notícies