Política

Jéssica Albiach fa el ridícul intentant justificar perquè els seus amos del PSOE no volen l'amnistia

La líder de CatECP recorda la importància de tirar endavant els pressupostos de l'estat per garantir "l'escut social"

2 de novembre de 2020 (14:27 CET)

Jéssica Albiach
Jéssica Albiach

La líder del CatECP, Jèssica Albiach, considera que l'indult i la reforma del Codi Penal són les dues vies més "ràpides" i "efectives" per alliberar els polítics empresonats. Albiach assegura que des del seu grup no s'oposarien a una amnistia, però subratlla que cal tenir molt en compte la correlació de poders que hi ha al Congrés dels Diputats. "El PSOE no vol una aministia" ha recordat. La líder dels comuns també ha incidit en la importància de facilitar l'aprovació dels pressupostos de l'estat. En aquest sentit, ha demanat als partits catalans que hi donin el seu vist-i-plau per garantir "l'escut social". "L'hem d'enfortir a través d'aquests pressupostos" ha demanat.

Jéssica Albiach ha assegurat aquest dilluns que el seu partit no estaria en contra d'una proposta d'amnistia pels polítics presos, això sí, creu que ara mateix les vies que disposen de més consens són l'indult i la reforma del Codi Penal. "Tothom sap quin és el posicionament del partit socialista, s'ha de ser clar" ha recordat, referint-se a l'opció de l'amnistia.

Alcalde socialista


Durant la seva compareixença, la portaveu dels Comuns també ha insistit en la importància d'aprovar els pressupostos generals de l'estat, ja que serien el millor "escut social" possible. Tot i això ha assegurat que moltes de les mesures de l'anterior onada continuen en marxa. "S'ha aprovat un pla de xoc pel sector de la cultura, s'han allargat els ERTO fins al 31 de gener... l'escut social romandrà fort tant de temps com sigui possible" ha especificat.

Un dels punts, però, on més ha insistit Albiach ha sigut en la urgència d'aturar els desnonaments arreu del territori. "Instem al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a aturar de manera immediata qualsevol desnonament" ha dit, recordant que fins al moment han estat els ajuntaments els que han donat la cara.

Garantir les eleccions

Albiach creu que malgrat la situació sanitària i l'avanç de la pandèmia del coronavirus a Catalunya, és massa aviat per parlar d'un ajornament de les eleccions, que estan previstes pel 14 de febrer. "Si fossin en quinze dies, ho entendríem, però ens queden tres mesos i mig per posar totes les mesures que facin falta per poder-les celebrar" ha explicat. En aquest sentit, ha demanat que els partits es reuneixin amb el Parlament per seure i planificar diversos escenaris.

Pel que fa als pactes postelectorals, considera que encara no toca "parlar de fórmules". Això sí, opina que ERC continua mirant cap a JuntsxCat i que el PSC es troba a la recerca del vot de Cs. "Tothom sap què volem nosaltres, haurem d'esperar el resultat de les urnes" ha reblat.

Fes-ho córrer
Més notícies
Destacades