Política

Jéssica Albiach anticipa el vot d'ERC als pressupostos espanyols i dóna per fet la submissió dels republicans al "Gobierno más progresista de la Historia"

La presidenta dels comuns lamenta que JxCat i ERC es "tirin els plats pel cap" pels errors en les ajudes als autònoms

11 de novembre de 2020 (12:14 CET)

Jéssica Albiach
Jéssica Albiach

La presidenta de CatECP al Parlament, Jéssica Albiach, ha assegurat que confia en ERC perquè doni suport als pressupostos estatals i ha afegit que "no entendria una altra cosa". En una entrevista a 'La Xarxa', Albiach ha apostat per aprovar els comptes amb la majoria que va permetre al investidura de Pedro Sánchez i s'ha referit a Cs com "un partit que va néixer en contra de la immersió lingüística i que no ha col·laborat en res per solucionar el conflicte". De fet, Cs condiciona ara el suport als comptes estatals al fet que no s'elimini el castellà com a llengua vehicular a les escoles. Albiach ha lamentat que JxCat i ERC es "tirin els plats pel cap" pels errors en les ajudes als autònoms i ha demanat al Govern un "esforç de cohesió".

Albiach ha assegurat que encara queden dies per negociar amb ERC els pressupostos estatals. "Ells diuen que hem d'anar més enllà, perfecte. Tot el que sigui per treure benefici per a la gent hem d'anar més enllà. Però són els millors pressupostos que ha tingut Catalunya en 23 anys", ha defensat.[banner-DFP_1]

Julia Otero


Pel que fa als pactes postelectorals, la presidents dels comuns ha dit que ERC està "entestada" en repetir la fórmula amb JxCat. "Ells ja saben que amb JxCat nosaltres no hi serem", ha afegit després que des de les files d'ERC s'hagi tornat a demanar als comuns que s'impliquin amb el govern que surti de les eleccions.

Després del col·lapse per les ajudes del Govern a autònoms, Albiach ha censurat el model de les ajudes que "fomenta la competitivitat" i ha acusat l'executiu d'anar improvisant. I és que segons Albiach no pot ser que s'ofereixin només ajudes per a 10.000 persones quan com a mínim se'n necessiten per a 100.000, tenint en compte que és un col·lectiu d'entre 400.000 i 500.000 persones a Catalunya.

També ha considerat "important" que es digui als sectors tancats com el de la restauració a partir de quines xifres el Govern es plantejarà la reobertura. Ja que d'aquesta manera, segons ha dit, es donaria "certesa i tranquil·litat".

Fes-ho córrer
Més notícies
Destacades