Política

Ja preparen l'afinador: Ciudadanos truca al Primo de Zumosol de la Fiscalía per aportar presumpta informació contra Laura Borràs

Carrizosa diu que l'exconsellera eludia contractar a través del CTTI per beneficiar un "amic" i això generava sobrecost

1 de desembre de 2020 (22:32 CET)

Carlos Carrizosa
Carlos Carrizosa

El líder de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, ha anunciat aquest dimarts que presentaran "informació rellevant" a la Fiscalia sobre la causa que l'exconsellera de Cultura i actual líder de JxCat al Congrés, Laura Borràs, té oberta al Tribunal Suprem per la seva etapa al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). Segons ha explicat en una roda de premsa, tenen documents que acrediten que Borràs eludia fer les contractacions de l'ILC a través del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI), la qual cosa li permetia fixar uns imports superiors.

Lorena Roldán
[banner-DFP_1]

"El CTTI feia per poc més de 2.000 euros el que les factures de l'amic de Borràs cobraven a 20.000 euros", ha denunciat Carrizosa." "Aquest sobrecost és important i està acreditat", ha assegurat el dirigent taronja. No obstant això, ha dit que prefereixen posar la informació que han aconseguit "anant directament al CTTI i al Departament" de Cultura en coneixement de la Fiscalia abans que presentar una denúncia perquè "no són fets nous".

Els documents obtinguts, ha narrat Carrizosa, revelen que "mentre hi va haver un interventor determinat Borràs va estar contractant indegudament amb el seu amic", l'informàtic Isaías Herrero. "Quan canvien l'interventor, li diu que els contractes no els pot validar i llavors es posa en contacte amb el CTTI perquè li permeti pagar al seu amic el preu dels contractes", ha continuat.

Fes-ho córrer
Més notícies
Destacades
Top Notícies