Política

Iniciativa de Ciudadanos contra Mariàngela Vilallonga i exigint castellà a TV3

Cs durà al proper ple del Parlament una moció en què proposa reprovar la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, per haver dit que veu "massa castellà" a TV3 i que faria "tocs d'atenció" a la cadena. El grup taronja assegura que els drets dels ciutadans "només són plenament respectats si la llengua castellana no és exclosa com a llengua d'ús normal, habitual i vehicular pels mitjans públics autonòmics".

15 de juliol de 2020 (11:04 CET)

Mariàngela Vilallonga
Mariàngela Vilallonga
Per això, reclama que tant TV3 com Catalunya Ràdio emprin el el català, el castellà i l'aranès "amb normalitat, habitualitat i igualtat" com a "reflex del que succeeix a la societat catalana i com a "mostra de respecte".

Cs també vol que el Parlament reconegui i agraeixi l'emissió de la sèrie 'Drama' "com a mostra de la diversitat i la pluralitat de Catalunya i l'ús habitualment indistint de la llengua catalana i la llengua castellana per la societat catalana" i insta el Govern a vetllar perquè els mitjans públics catalans siguin "políticament neutrals, informativament objectius i respectuosos amb el pluralisme polític".
Fes-ho córrer
Destacades
Top Notícies