Política

L'estratègia de Franco per tenir el Campechano a ratlla amb les despeses i els luxes

Un cop mort el dictador la cosa es va descontrolar i tots sabem com ha acabat

31 de agost de 2020 (22:18 CET)

La família del dictador Franco es vol treure de sobre tot el seu patrimoni
La família del dictador Franco es vol treure de sobre tot el seu patrimoni

Francisco Franco i la seva dona Carmen Polo eren molt catòlics. Si haguessin sabut que el Campechano hagués tingut tantes amants s'haguessin decantat pel seu cosí, Alfonso de Borbón.

De fet aquesta era la intenció de la dona del dictador, més coneguda com "La Collares" ja que Alfonso de Borbón estava casat amb Carmen Martínez Bordiu, néta del matrimoni, i també tenia drets dinàstics ja que el seu pare era més gran que Don Juan Borbón però va renunciar perquè era sord. Finalment la jugada li va sortir bé al Campechano i va acabar sent rei.

Amadeo Martínez Ingles.jpeg

Però abans de tot això Franco el tenia a ratlla. El propi Campechano ho va "denunciar" en una conversa amb Jaime Peñafiel. Juan Carlos, aleshores Príncipe de España - i no d'Astúries per decisió expressa de Franco - va saber que Peñafiel cobrava 700.000 pessetes al mes. Un sou elevadíssim i deu vegades superior al del Campechano: 70.000 pessetes.

Una misèria per ell segons protestava però que a l'època era un bon sou, a més el Campechano no tenia despeses directes. En aquest sentit també es queixava que li racionaven alguns "luxes". ¡Hasta las Coca-Colas y las llamadas telefónicas que la Princesa hace a Atenas para hablar con su padres me las fiscalizan", protestava el Campechano. Més endavant ningú el va fiscalitzar. Potser aquí és on hi ha el problema.

Fes-ho córrer
Més notícies
Destacades