Política

Escàndol d'Espanya a Estats Units pel tema de Gibraltar

Pressions espanyoles a diversos congressistes

3 de agost de 2020 (23:17 CET)

El primer ministre de Gibraltar
El primer ministre de Gibraltar

La Marca España i la manera de fer matussera de les autoritats espanyoles segueix donant titulars negatius per a l'Estado español. El darrer escàndol l'ha tret avui en portada el diari The Telegraph, del Regne Unit. Segons aquest prestigiós diari set congressistes dels Estats Units van ser pressionats per l'Estado español amb l'objectiu d'obtenir el seu suport a un pla que eliminés la sobirania única que el Regne Unit té actualment sobre Gibraltar.

Gibraltar és una vella reivindicació de l'espanyolisme més caspós. I no ho és pas per una qüestió estratègica o perquè vulguin millorar la vida de la gent que viu allà que, per altra banda, no volen saber-ne res d'un Estado español que els empobriria al minut 1 de tornar a "l'Imperio".

Nou problema per l'Estado español: Estats Units amenaça amb fer això

Els fets que explica el The Telegraph van passar mesos després del referèndum del Brexit quan manava el Partido Popular però són uns fets que podrien passar perfectament amb un govern socialista o del "diàleg" com volen creure alguns.

La manera de pressionar els representants nordamericans és propi de barriada espanyola. "Actituds bel·ligerants, contundents i agressives", explica el diari britànic.

La situació és surrealista ja que tenia interès en tirar endavant el pla era Espanya i el més lògic hagués estat intentar seduir els congressistes i no pas tractar-los a punta de navalla però ja se sap que la diplomàcia espanyola és la del "ordeno y mando".

Com es podia preveure tot va acabar malament i Espanya va tornar a perdre per enèssima vegada una batalla a nivell internacional.

Fes-ho córrer
Més notícies
Destacades