Política

ERC i comuns avancen en la formació de govern

Ambdues forces valoren positivament la trobada i aposten per continuar explorant "les possibilitats d'acords"

22 de febrer de 2021 (21:11 CET)

Jéssica Albiach
Jéssica Albiach

ERC i En Comú Podem han coincidit aquest dilluns en la necessitat d'iniciar "una nova etapa al país" que reforci les "polítiques d'esquerres". A la primera trobada de negociacions després de les eleccions del 14-F, les dues formacions han fet un intercanvi d'opinions inicial i han avaluat conjuntament els resultats dels comicis. En aquest sentit, tots dos partits han compartit que les prioritats del nou executiu han de ser el rescat social, la reconstrucció i la resolució del conflicte entre Catalunya i l'estat espanyol. Els republicans i els comuns han valorat positivament la reunió i han acordat que seguiran en contacte els propers dies per explorar les possibilitats d'acords.

D'altra banda, les dues formacions també aprofitat la trobada per compartir la voluntat de construir una estratègia per fer front a l'extrema dreta al Parlament de Catalunya després de l'entrada de Vox a l'hemicicle. Així, s'han emplaçat a treballar conjuntament amb la resta de partits polítics per consensuar aquesta estratègia.

Pel que fa a la composició del futur Govern i els pactes que es necessitaran per tirar-lo endavant, cap dels dos partits ha entrat en detalls. Hores abans, el portaveu dels comuns, Joan Mena, demanava als republicans apostar per un executiu sense JxCat. La secretària general adjunta d'ERC, Marta Vilalta, els ha dit que és el moment per buscar punts d'acord i deixar-se de "línies vermelles" i "d'interessos partidistes".[banner-DFP_1]

Fes-ho córrer
Més notícies
Destacades