Política

Echenique defensa la visita del Borbó a la colònia i aplaudeix el processisme per ser mesell davant del Gobierno de España

El portaveu d'Unides Podem explica que "falta molt poc" per tancar l'acord amb el PSOE sobre els pressupostos

5 de octubre de 2020 (14:51 CET)

Pablo Echenique
Pablo Echenique

El portaveu d'Unides Podem, Pablo Echenique, ha emmarcat el viatge que farà divendres a Barcelona el rei Felip VI en el "funcionament normal" que ha de tenir la monarquia parlamentària. "Entra dins del funcionament normal del que hauria de ser sempre una monarquia parlamentària", ha afirmat aquest dilluns en una entrevista a 'La Sexta'. El portaveu de la formació lila ha citat les declaracions d'aquest matí del ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, i ha reiterat que "es reuneixen les condicions que el govern estima apropiades perquè el cap d'Estat pugui acudir" a la capital catalana. Echenique ha remarcat que els viatges del monarca han de ser "referendats" per l'executiu.

Preguntat per les declaracions del president d'Unides Podem, Jaume Asens, que va dir que seria "fantàstic" que Felip VI no tornés més a Catalunya; Echenique ha dit que Asens va fer una "reflexió de fons" sobre la "desafecció" que hi ha a Catalunya amb la monarquia. Segons Echenique, es deu a la història catalana, l'última dècada de "problema territorial" així com el discurs del 3-O, que va ser un "error" de la Casa Reial.

Felipe VI


Acord sobre els PGE

D'altra banda, Echenique ha explicat que "falta molt poc" perquè PSOE i la formació lila tanquin un acord per als pressupostos generals de l'Estat (PGE) i ha confiat que es podrà presentar "en els pròxims dies". En una entrevista aquest dilluns a 'La Sexta', Echenique ha explicat que l'acord entre les formacions del govern de coalició està "molt avançat" i que, un cop presentat, caldrà "convèncer" a la resta de partits perquè hi donin suport.

L'independentisme, "en la bona direcció"

Echenique ha afirmat que l'independentisme actualment ha fet una anàlisi que va "en la bona direcció" pel que fa al conflicte territorial. "Afortunadament tenim un govern de coalició que també entén que la sortida del conflicte no pot ser la del PP i ha de ser la via del retrobament basada en el diàleg". Echenique ha dit que "la culpa" de "l'enquistament" del conflicte, que també deriva en el rebuig a Felip VI, no és només d'una de les parts.

Fes-ho córrer
Més notícies
Destacades