Política

Dol a l'espanyolada: El PSOE es queda sense paella a la Fiesta de la Rosa

La comissió executiva del PSC ha acordat no celebrar enguany la Festa de la Rosa per la covid-19

31 de agost de 2020 (14:05 CET)

Miquel Iceta ballant
Miquel Iceta ballant

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha reclamat al president del Govern, Quim Torra, que convoqui eleccions "tan aviat com sigui possible". Després de la primera executiva que ha celebrat el partit després de l'estiu, el líder socialista ha advertit que la situació a Catalunya "s'està degradant", i ho acusa a un executiu "en descomposició" i ara "amb un dels socis escendint-se i trencant-se per dins", en relació a la pugna entre JxCat i PDeCAT. També els retreu que "volen confrontació" quan cal "diàleg, col·laboració i acords més amplis possibles, Catalunya endins i enfora". Iceta també creu que l'executiu provoca el "deteriorament institucional".

El líder dels socialistes catalans s'ha referit al debat parlamentari sobre la monarquia, de la qual en van sortir resolucions que no es van acabar publicant al BOPC perquè, segons els lletrats, podrien contravenir el TC. Aquest fet va provocar discrepàncies entre els socis de govern: "Vam veure el president de la Generalitat demanant al president del Parlament que cessi el secretari general de la cambra, i un conseller -en referència a Jordi Puigneró- dient a Roger Torrent que ha de triar entre obeir Catalunya o obeir Espanya". Tot plegat suposa un "deteriorament" de les institucions que Iceta reclama que s'aturi.

El primer secretari del PSC creu que "una Catalunya millor" requereix d'un "millor govern", que només pot sortir, assenyala, d'uns comicis. "Seguim esperant la data de les eleccions i no diu quan farem eleccions", ha lamentat Iceta, després que aquest dilluns Torra hagi rebutjat anunciar ara la data per als comicis.

El PSC no celebrarà enguany la Festa de la Rosa

La comissió executiva del PSC ha decidit, conjuntament amb el PSC del Baix Llobregat, que enguany no se celebrarà la tradicional Festa de la Rosa "en atenció a la situació sanitària" pel coronavirus. La convocatòria se celebra des de fa anys a finals de setembre a la Pineda de Gavà i aplega centenars de militants socialistes.

Fes-ho córrer
Més notícies
Destacades