Política

Discriminació del català al trajecte Girona-Barcelona de Renfe

Albert Donaire viatjava a bord i ha denunciat aquest nou atac

4 de novembre de 2020 (11:29 CET)

Imatge interior d'un AVE
Imatge interior d'un AVE

La catalanofòbia d'Espanya i de l'aparell estatal cap a Catalunya ja la coneixem i ja hi estem acostumats. Renfe, com a empresa pública estatal no és una excepció i els seus trens que viatgen per Catalunya maltracten la llengua catalana i, per tant, els drets lingüístics dels viatgers. 

L'AVE 3092 -i no només aquest, sinó que molts altres- que feia el trajecte Girona Barcelona va emetre megafonia només en castellà i en anglès i no en català. Així ho explica el Mosso independentista Albert Donaire, que viatjava a bord. Envia un missatge a Renfe i es pregunta quan durarà la vulneració dels drets als catalanoparlants?

Tren de Renfe

Afegeix Donaire que els catalanoparlants han pagat el mateix per pujar al tren i viatjar a Barcelona, de manera que no entén perquè els viatgers castellanoparlants han de tenir més drets que els altres.

Cal dir també que els trens on es parla en català també es maltracta aquesta llengua. Tal com us vam EXPLICAR AQUÍ, Renfe tradueix d'una manera especial la paraula "Covid19" al català. 

 

Fes-ho córrer
Més notícies
Destacades