Política

Una diputada de Ciudadanos: "Eso de que el catalán es lengua propia es un engendro nacionalista"

La montapollos substituta de Lorena Roldán s'encara amb Vicent Sanchis sobre la llengua catalana

5 de octubre de 2020 (17:49 CET)

Sonia Sierra al Parlament
Sonia Sierra al Parlament

A Ciudadanos cadascú té un paper. Al ple del Parlament abans Inés Arrimadas i ara Lorena Roldán són les encarregades de muntar els 'pollos' contra els Presidents, primer el President Carles Puigdemont i després el President Quim Torra. Carlos Carrizosa és un suplent amb molts números per ser titular. 

A les comissions de control a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, en què hi participa el director de TV3, Vicent Sanchis, els encarregats de fer aquesta feina són Nacho Martín Blanco i Sonia Sierra, que no es cansen d'atacar programes de la Televisió de Catalunya, que consideren que són favorables a l'independentisme i els ataquen. 

El Preparao

Precisament ha estat Sonia Sierra qui l'ha dit ben grossa i va criticar una periodista de TV3, Mireia Prats, per exigir que l'atenguin en català a Catalunya. Mireia Prats deTV3 señaló a un empleado de seguridad en la Conselleria Salut por no atenderla en catalán. Los medios públicos catalanes imponen el catalán por encima del español". 

Sanchis responia de manera correcta, posant-la al seu lloc: Vostè s'ha llegit l'Estatut? no es llegeix les lleis. 'La llengua pròpia de Catalunya és el català', diu l'Estatut. I està vigent. Tothom té dret a ser atès en les dues llengües". 

Faltava la cirereta. L'última paraula de Sierra: "Cataluña tiene una lengua oficial que es el español y dos lenguas cooficiales que son el catalán y el aranés. Yo soy filóloga. Eso de 'lengua propia' es un engendro nacionalista". 

 

Fes-ho córrer
Més notícies
Destacades
Top Notícies