Política

Déu t'escolti: Carrizosa creu que "los separatistas quieren desobedecer tras el cambio de Gobierno"

El dirigent de Cs creu que Torra ha "castigat" els consellers "que no compleixen les directrius de Puigdemont"

4 de setembre de 2020 (15:50 CET)

Carlos Carrizosa
Carlos Carrizosa

El líder de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, ha titllat de "purga política" el cessament dels consellers d'Interior, Miquel Buch; Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, i Cultura, Mariàngela Vilallonga, i ho ha vinculat a l'"etapa d'inestabilitat i desobediència que vindrà aquest setembre i octubre". "Cada vegada que a Catalunya hi ha un canvi al Govern és perquè sonen tambors de desobediència", ha advertit aquest divendres en roda de premsa. Carrizosa ha considerat que el president de la Generalitat, Quim Torra, "ha volgut premiar els fidels a la causa separatista i castigar els que no compleixen les directrius de Puigdemont".

Carrizosa ha dit no esperar "res de bo" dels nous titulars d'Interior, Miquel Sàmper; Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, i Cultura, Àngels Ponsa, i s'ha mostrat convençut que són "campions de l'independentisme més radical". Així mateix, ha anunciat que Cs demanarà la compareixença dels nous consellers al Parlament perquè hi expliquin "els seus plans al capdavant de les seves conselleries".

El relleu de consellers s'ha produït en plena pandèmia de covid-19, ha recordat, "afegint encara més incertesa al futur d'aquest Govern i de la gestió dels greus problemes" de la ciutadania. Tot i això, ha considerat que no és el moment de "competir" en una campanya electoral per l'actual situació del coronavirus.

Carlos Carrizosa


Carrizosa ha estat especialment crític amb la "purga" de Chacón i el nomenament de Tremosa. Ha assegurat que l'exeurodiputat "va sortir d'Europa amb la cua entre les cames" mentre "propagava boles i deia mentires contra Espanya". A més, ha destacat el "bon 'feeling'" que tenia Cs amb la ja exconsellera perquè entenia "la gravetat" de la situació empresarial i treballava "dia i nit" per resoldre-la. "Ens preocupa moltíssim que conselleries que afecten la vida diària de tantíssimes persones depenguin ara d'un eurodiputat que ve amb la seva carrera política molt desacreditada", ha afegit.

El dirigent taronja també s'ha referit a l'acte que aquest mateix divendres a la tarda té lloc al Parlament amb l'actual president de la cambra, Roger Torrent, i els seus antecessors Carme Forcadell, Núria de Gispert, Ernest Benach i Joan Rigol pels 40 anys de la recuperació de la cambra. Per a Carrizosa és "intolerable i penós" que Torrent hagi convocar aquest "acte unilateral" amb la participació de Forcadell, condemnada pel referèndum de l'1 d'octubre de 2017.

"La presència d'aquella última presidenta que va arrossegar aquest Parlament pel fang vulnerant el nostre Estatut, la Constitució i el reglament permetent la mascarada de l'aprovació d'unes lleis vergonyoses i de tints totalitaris és una absoluta vergonya", ha sentenciat. Per això, ha anunciat que Cs farà "alguna cosa" la setmana que ve per recordar els plens del 6 i 7 de setembre de 2017, en què es van aprovar les anomenades lleis de desconnexió.

Fes-ho córrer
Més notícies
Destacades