Política

Les declaracions processistes d'Àngels Chacón que faran les delícies de Pere Aragonès

Remarca el seu compromís amb l'1-O, que va servir per determinar què "no va anar bé del tot" i què s'ha de millorar

21 de novembre de 2020 (16:34 CET)

Àngels Chacón
Àngels Chacón

La candidata del PDeCat a la presidència de la Generalitat, Àngels Chacón, ha lamentat aquest dissabte: "Sense renúncies de cap mena, no desistirem en l'objectiu d'esdevenir un país lliure ni deixarem de denunciar la repressió en la seva lamentable varietat de fórmules, però tocant de peus a terra i sent honestos amb la ciutadania". A la 'Jornada virtual del Món Municipal' del PDeCat, ha anunciat que els alcaldes tindran un "paper importantíssim" a les seves llistes, i ha reivindicat el seu paper l'1 d'octubre, i ha dit: "Algú gosa dir que ens apartem del camí de l'1 d'octubre. No ens apartem. Ens en volen apartar, que és molt diferent". Ha explicat que ha permès determinar què "no va anar bé del tot" i què s'ha de millorar.

Ha recordat que com a integrant del govern local va viure un moment "increïble" l'1 d'octubre, on els alcaldes i regidors del seu partit van ser "claus". "No accepto en absolut que hem abandonat el camí de l'1 d'octubre", ha dit, i ha reivindicat que és patrimoni de tot el poble català i que ni ella ni el seu partit hi han renunciat mai al que va significar, sinó que la seva formació en va formar part "amb tanta força" que encara en pateixen les conseqüències amb empresonats, exiliats, condemnats i imputats, amb una llista "ben llarga".

Ferran Bel


També ha dit que aquella data els va ensenyar tot que el que "no va anar bé del tot" i el que han de millorar. I ha assegurat que cada dia se sent "més decidida, compromesa, reforçada i convençuda" en el seu "projecte ambiciós en el camp nacional", que alhora és "honest" amb allò que s'explica a la ciutadania.

D'altra banda, Chacón ha dit que el PDeCat té un projecte on cadascuna de les persones que viuen a Catalunya estan situades al centre de les seves polítiques, i on la immersió lingüística sigui un pilar del model educatiu. Ha demanat oportunitats per a les persones, per sortir de la crisi econòmica i social derivada de la pandèmia, i que està tenint efectes "molt perjudicials". Chacón ha agraït la seva tasca al personal sanitari i social que ha lluitat contra la pandèmia.

Tret de sortida al programa electoral

Per la seva banda, el president del partit, David Bonvehí, ha anunciat que la formació ha donat el tret de sortida a la redacció del programa electoral per a les eleccions. Segons ha explicat, s'ha mantingut una reunió amb els responsables sectorials del partit, als quals se'ls ha encarregat la redacció del programa, i ha detallat que "garantir els drets bàsics pels catalans és el primer pas i serà un dels primers elements" que incorporarà el programa. La seva elaboració s'ha encarregat a una quinzena d'equips integrats per 200 persones que tracten els àmbits sectorials, sota el lideratge del membre de la direcció executiva Lluís Font.

Bonvehí ha detallat que en les pròximes setmanes i de cara a la setmana que ve es començarà a encarregar en l'àmbit territorial. "Volem un programa electoral pensat per a tot el país, i dissabte que ve hi haurà una trobada municipalista amb els regidors i alcaldes del nostre partit", ha dit.

Pel que fa al calendari, ha dit que abans d'acabar el desembre els agradaria fer un Consell Nacional on els consellers nacionals puguin avaluar el programa, fer esmenes i abans d'acabar l'any tenir el document acabat. D'aquesta manera, les persones que treballen en la seva redacció tindran aquest novembre i desembre per redactar-lo abans de la convocatòria del Consell Nacional que l'ha d'aprovar, que Bonvehí convocarà abans que s'acabi l'any.

Bonvehí ha detallat que aquesta reunió s'ha fet aquest dissabte per un doble motiu: el primer perquè els àmbits i equips sectorials del partit estan "totalment reconstruïts", i aquests dies més de 200 persones han anat formant els equips i són les persones que en els futurs mesos i anys treballaran la ideologia i els àmbits i temes que preocupen la societat des del seu partit, i també perquè aquest dissabte es commemora el Dia Mundial Contra l'Exclusió Social.

Bonvehí ha remarcat que aquesta problemàtica que afecta un de cada quatre catalans, els relega algunes al marge de la societat i els hi impedeix participar "plenament" a la vida que fan la resta de ciutadans a causa de la seva pobresa, les seves competències bàsiques, les oportunitats i l'aprenentatge permanent o per motius de discriminació. "Hem aprofundit en aquests temes i en trobar fórmules per lluitar contra la pobresa", ha assegurat Bonvehí.

Pel que fa a la decisió de la presidenta del grup municipal de JxCat, Elsa Artadi, hagi fet fora cinc consellers municipals de Barcelona, Bonvehí ha recordat que la candidatura municipal de JxCat era una coalició integrada pel PDeCat, i ha afegit: "Hi hem cregut sempre, sempre hem estat per sumar i mai hem dit que no, i ara haguéssim volgut continuar sumant". Com a president del partit, ha donat a les persones cessades el seu agraïment per la feina feta i ha dit que cal començar a mirar la candidatura del 2023 perquè "és temps de futur". De fet, dilluns proposarà a començar a posar "fil a l'agulla" al projecte municipalista per Barcelona el 2023.

Fes-ho córrer
Més notícies
Destacades