Política

Cop d'efecte de Jon Iñarritu al Congreso pel possible fill ilegítim del Campechano i resposta absurda de l'Estado

El dirigent de Bildu posa contra les cordes l'Estado español

16 de octubre de 2020 (09:11 CET)

Albert Solà a TV3
Albert Solà a TV3

Albert Solà s'hauria de convertir en el Rei Albert I i ser l'hereu de la Corona. És fill del Campechano i és més gran que el seu germà Felipe VI. Així ho demostra una prova d'ADN amb la fiabilitat del 99,9%, però la justícia espanyola, concretament el Tribunal Supremo es nega a admetre a tràmit la demanda.

El diputat de Bildu Jon Iñarritu conscient d'aquesta maniobra dels poders de l'Estado i sabent que no es pot discriminar els fills extramatrimonials respecte dels fills matrimonials, ha plantejat una qüestió al Congreso. 

El polític independentista ha llençat una bateria de preguntes en les quals qüestiona al Gobierno com actuarà davant d'aquest cas i si considera Albert Solà, de la Bisbal d'Empordà, l'hereu de la corona i el cap d'estat. 

Oscar Dalmau

La resposta del Congreso de los Diputados per evitar pronunciar-se sobre aquesta matèria és insultant: "Solicitamos la reformulación de la pregunta. Tal como está redactada versa sobre materia ajena a la competencia del Gobierno y es contraria a la cortesía parlamentaria". 

Iñarritu es pregunta ara si preguntar sobre una hipòtesi constitucional vulnera la "cortesía parlamentaria". El portaveu de Bildu, durant una participació a ETB que ha comptat amb la intervenció d'Albet Solà, s'ha adreçat a ell com "Majestad". 

 

 

Fes-ho córrer
Més notícies
Destacades