Política

Cop d'efecte contra Espanya del President Puigdemont a Europa

El President parla clar davant del Parlament Europeu perquè tothom conegui què ha fet Espanya amb el President Quim Torra

7 de octubre de 2020 (09:24 CET)

Carles Puigdemont
Carles Puigdemont

El President Carles Puigdemont va decidir exiliar-se a Bèlgica per internacionalitzar a Europa el procés d'independència de Catalunya i la repressió de l'Estado español. I ho va aconseguir i ho està aconseguint. Des del seu escó al Parlament Europeu, té un altaveu perquè tot el continent conegui la manera de fer d'aquest país que es fa dir Espanya.

La inhabilitació del President Quim Torra per part del Tribunal Supremo ha estat molt comentada a Europa. L'advocat Gonzalo Boye anirà a Estrasburg perquè sigui aquests Tribunal el que posi ordre i censuri la falta de proporcionalitat de la justícia espanyola. 

Puigdemont ha retret davant del Parlament Europeu que el Consell d'Europa no es pronunciï sobre la vulneració de drets fonamentals dins les seves pròpies fronteres. No hi ha res a dir d'un estat que destitueix dos presidents consecutius de minories nacionals per motius estrictament polítics?", ha expressat Puigdemont visiblement enfadat. 

I encara més. "No hi ha res a dir d'una Fiscalia que proposa un programa de reeducació constitucional per a presos polítics?", en al·lusió als arguments del Ministeri Públic per tal de no concedir el tercer grau penitenciari als presos polítics. 

Fes-ho córrer
Destacades