Política

Colau i Collboni la fan grossa amb dues fugides fora de Barcelona i s'organitza un sidral al ple

JxCat i Cs consideren "irresponsable" que l'alcaldessa tornés a la casa rural on era en lloc de quedar-se a la ciutat

15 de gener de 2021 (18:17 CET)

Ada Colau
Ada Colau

Alguns grups de l'oposició a l'Ajuntament de Barcelona han criticat aquest divendres que ni l'alcaldessa Ada Colau ni el primer tinent d'alcaldia, Jaume Collboni, fossin a Barcelona tot i l'anunci de noves restriccions i el temporal Filomena el cap de setmana passat. JxCat ha parlat d"irresponsabilitat" de l'alcaldessa per marxar de Barcelona "de cap de setmana enmig d'una emergència per neu i gel i en el marc de les restriccions per la covid-19" mentre que Cs ha replicat que el que correspon als representants públics és "predicar amb l'exemple". Ada Colau ha negat en un missatge a Twitter haver marxat "de cap de setmana" i ha assegurat que no es va saltar el confinament.

"El meu nucli familiar estava a una casa rural de lloguer des de Sant Esteve i jo m'hi vaig reunir per reis, per tant, d'acord amb normativa", ha afirmat en la mateixa piulada.

Des de l'Ajuntament, fonts municipals han explicat a l'ACN que l'alcaldessa va passar les festes de Nadal en una casa rural a la Garrotxa. En algun cas puntual i per motius laborals, com ara per rebre els Reis d'Orient, va desplaçar-se a Barcelona però després va retornar amb la família, allotjada a la casa rural. Així, va tornar al seu domicili a Barcelona abans del dia 11, com permetien les noves restriccions, en vigor a partir del dia 7 de gener.[banner-DFP_1]

Ada Colau


D'altra banda, les mateixes fonts han assegurat, en relació al temporal, que divendres i dissabte es van activar els plans d'emergència corresponents a la ciutat. En aquest sentit, han matisat, al capdavant dels plans hi havia el tinent d'alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, i també hi havia el regidor d'Emergència Climàtica, Eloi Badia.

En relació a l'absència de Collboni, fonts municipals han recordat que el primer tinent d'alcalde es trobava a Madrid per motius de feina, amb diverses reunions sobre la taula que ell mateix va anunciar per diverses vies. Ell i el seu equip van haver de tornar finalment dimarts, a causa del temporal, i per tant van passar el cap de setmana a Madrid i dilluns van treballar des d'allà.

Fes-ho córrer
Més notícies
Destacades
Top Notícies